SKANDAL KOJI POTRESA CRNU GORU! Oglasio se predsednik države Milatović: Očekujem odlučan odgovor tužilaštva

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 09:07

SKANDAL KOJI POTRESA CRNU GORU! Oglasio se predsednik države Milatović: "Očekujem odlučan odgovor tužilaštva"

Predsednik Crne Gore očekuje odgovor tužilaštva u vezi Skaj prepiski.

Predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, izrazio je očekivanje da će tužilaštvo pružiti odlučan odgovor na navode vezane za Skaj prepiske.

U tim prepiskama, uhapšeni službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pisao je šefu kavačkog kriminalnog klana o navodnim isplatama novca bivšem predsedniku države, Milu Đukanoviću.

Milatović je na Twitteru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napisao:

- Prethodno kreirana realnost Crne Gore, kao države stavljene u funkciju organizovanih kriminalnih grupa, mora se menjati u cilju naše evropske budućnosti. Očekujem odlučan i neselektivan odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda koje saznajemo iz medija.

Prethodno kreirana realnost Crne Gore, kao države stavljene u funkciju organizovanih kriminalnih grupa, mora se mijenjati u cilju naše evropske budućnosti. Očekujem odlučan i neselektivan odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda koje saznajemo iz medija. https://t.co/EiCK7y3c9U

— Jakov Milatovic 🇲🇪🇪🇺 (@JakovMilatovic) July 1, 2023

Uhapšeni crnogorski bezbednjak, Petar Lazović, u Skaj prepiskama se hvalio šefu kavačkog klana, Radoju Zviceru, navodno oduzimanjem cigareta, a pominjao je i tadašnjeg predsednika države, Đukanovića, i njegovog savetnika, Milana Roćena, prema izveštaju portala RTCG.

Lazović je navodno napisao Zviceru:

- Nemoj kazati da Milu nosimo pare, Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko - prema poruci koju prenose crnogorski mediji. Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je, kao službenik ANB-a privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu "kavčani".

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Lazovića, odbeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića početkom januara.

Optuženi se terete za niz teških krivičnih dela, uključujući teška ubistva, pokušaje ubistva, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotrebu položaja.

Kriminalna organizacija "kavčani" navodno je formirana u drugoj polovini 2020. godine i delovala je ne samo u Crnoj Gori, već i u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Tokom svoje odbrane, Lazović je negirao izvršenje krivičnih dela i tvrdio da je uhapsio članove kriminalnog klana, umesto da s njima sarađuje. Njegov pravni tim je ranije izjavio da je njihov branjenik izložen neprestanom javnom osudu već duže od godinu dana.

Oni su konstatovali da ne postoji nijedan dokaz protiv Lazovića osim poruka sa Skaj aplikacije.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.