Prvi rezultati istrage atentata na Daku: Politička pozadina, profesionalno pripremano ali loše izvedeno zbog žurbe izvršioca, da li naručilac sedi u Podgorici?

Izvor: Večernje novosti, 12.Dec.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rezultati istrage atentata na Daku: Politička pozadina, profesionalno pripremano ali loše izvedeno zbog žurbe izvršioca, da li naručilac sedi u Podgorici?

Davidović je poznat i kao veliki protivnik režima Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, zbog čega je inače svojevremeno napustio Crnu Goru NA Miodraga Davidovića Daku, crnogorskog državljanina i uspešnog biznismena, nedavno je pokušan atentat, pucnjem iz snajperske puške, dok se nalazio u prostorijama beogradskog hotela „Kraun Plaza“ y društvu vladike Srpske pravoslavne crkve Joanikija.Atentatorima kao da se žurilo da Davidovića liše života, jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << isti izvršili u veoma nepovoljnim uslovima, što navodi na zaključak da je pritisak na snajperistu bio veliki.Kriminalističko tehnička obrada lica mesta daje svoje rezultate, ali su istražitelji podjednako fokusirani na političku pozadinu atentata, kao i njegove inspiratore koji se, prema za sada neproverenim informacijama, nalaze u Crnoj Gori. Naime, Davidović je uspešan biznismen, koji je već nekoliko godina poslovno prisutan u Srbiji, a sredstva koja je zarađivao u legalnim poslovnim aranžmanima, prevashodno je usmeravao na pružanje pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Zbog navedenog dobročinstva Davidović je i odlikovan od strane SPC-a, pri čemu je dobitnik ordena Svetog Save prvog reda, kao i ordena Svetog kralja Milutina za nemerljivi doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog. PROČITAJTE JOŠ - Borba otkriva: Atentat na srpskog zadužbinara i dobrotvora Daku Davidovića, nosi politički potpis ubistva Pavla Bulatovića! Pored brojnih dobročinstava Davidović je poznat i kao veliki protivnik režima Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, zbog čega je inače svojevremeno napustio Crnu Goru. Spekuliše se i sa informacijama da je Davidoviću pre napuštanja Crne Gore prećeno smrću, ali i da je na njega izvršen fizički napad. U poslednje vreme u crnogorskim medijima plasirani su podaci o povezanosti Davidovića sa opozicionim političkim partijama, kao i informacije da je on predvodnik novog opozicionog političkog pokreta „Da svako ima“, koji objedinjuje više uticajnih stranaka.Istovremeno sa navedenim u Crnoj Gori vođena je orkestrirana kampanja u kojoj se Davidović predstavlja kao lice povezano sa kriminalnim miljeom, sumnjivim poslovnim aranžmanima, a izbegava se iznošenje onih činjenica koje upućuju na zaključke zbog kojih je Davidović zapravo napustio Crnu Goru, u kojoj već 20 godina postoji sprega vlasti i kriminala. PROČITAJTE JOŠ - Davidović za Novosti posle ranjavanja: Dobro sam! Hvala svima na podršci Upravo zbog navedenog, istraga je posebnu pažnju usmerila ka motivima atentata, profesionalno organizovanog, ali loše izvedenog.Pitanja koja se nameću kao glavna u sadašnjoj fazi istrage su – da li inspirator ovog pokušaja atentata sedi u Podgorici, da li je cilj atentata na Davidovića njegovo političko neutralisanje i da li su jake veze Davidovića sa SPC smetnja aktuelnom režimu Crne Gore koji planira da izmenama zakona oduzme imovinu i status SPC-u.(www.in4s.net)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pokušaj likvidacije biznismena izvršio vojnik ili policajac

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2019, 01:10

Organizatore napada na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića treba tražiti u Crnoj Gori ukoliko je motiv političke prirode, a izvršioce u posebnim jedinicama vojske i policije Crne Gore ili paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.