Pompeo u petak u poseti Crnoj Gori

Izvor: VOA, 03.Okt.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo u petak u poseti Crnoj Gori

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovaće u petak u posetu Crnoj Gori, gde će se sastati na najvišim zvaničnicima. Pompeo će u Podgoricu doputovati iz višednevne posete Italiji gde se u četvrtak u Vatikanu sastao sa papom Franjom.  U Crnoj Gori će razgovarati sa predsednikom i premijerom Crne Gore, Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem i šefom diplomatije Srđanom Darmanovićem, a kako je najavljeno iz crnogorske vlade, američki državni sekretar i predsednik crnogorske vlade će posle sastanka dati izjave za javnost. U saopštenju vlade se navodi da je zvanična poseta američkog državnog sekretara, posle posete potpredsednika SAD Majka Pensa u avgustu 2017. godine, još jedna potvrda odličnih odnosa dve zemlje. Iz Stejt departmenta je ranije najavljeno da će Pompeo u Podgorici naglasiti važnost dubokog i trajnog partnerstva dve zemlje i dopinos koji je Crna Gora donela NATO-u. Pompeo će iz Crne Gore otputovati u posetu Severnoj Makedoniji, a evropsku turneju će završiti boravkom u Grčkoj.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Crna Gora i SAD sklopile ugovor o nabavci vojne opreme vredan 36 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 06:55

Američki državni sekretar, Majk Pompeo, izjavio je danas u Podgorici da je Crna Gora važna za regionalnu stabilnost, ali da je potrebno raditi na jačanju vladavine prava i slobodi medija...On je na konferenciji za medije, nakon razgovora sa crnogorskim državnim vrhom, rekao da se ne smeju dešavati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.