Palmer: Crna Gora lider i najuspešnija multietnička država u regionu

Izvor: Vostok.rs, 10.Sep.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Crna Gora lider i najuspešnija multietnička država u regionu

Pomoćnik državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove SAD i novoimenovani specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Stejt departmenta Metju Palmer sastao se u odvojenim susretima u Podgorici sa predsednikom i premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem. Palmer je kazao da Sjedinjene Američke Države njegovim naimenovanjem poručuju da su "ponovo fokusirane" na ovaj region.
Kada je reč o Crnoj Gori, američki izaslanik je ocenio da je Crna Gora "lider i najuspešnija multietnička država u regionu", te da "nije slučajno" to što je Crna Gora prva država koju posećuje nakon preuzimanja dužnosti specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. ​U razgovoru sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, zajednički je ocenjeno da je "proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u celini, te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku".
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Podgorica: Srbija je bila okupator

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2019

Pristalice kanonski nepriznate CPC krenule u još jedan juriš na SPC u Crnoj Gori. Aleksić: Nije im dovoljno da Crkva više ne bude srpska, oni žele da bude antisrpska DOK god postoji SPC u Crnoj Gori, Crna Gora nema potpuni suverenitet, ona je crkva druge države. Ona je imperijalna,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.