PZP za izglasavanje nepoverenja Vladi

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PZP za izglasavanje nepoverenja Vladi

Crnogorski opozicioni Pokret za promene (PZP) podneo je danas u Skupštini Crne Gore zahtev za zakazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o interpelaciji o radu Vlade, kojom se predaže izglasavanje nepoverenja kabinetu premijera Mila Djukanovića.

PZP smatra da nepoverenje Vladi treba izglasati zbog "izuzetno loše bezbednosne situacije u državi, neefikasnosti državnih institucija u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i sve lošije ekonomske situacije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Interpelaciju su podržali poslanici Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokratija.

PZP, SNP i NSD u interpelaciji optužuju Vladu da je odgovorna i za "neefikasnost državnih institucija u borbi protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

To je, ocenjuje opozicija, rezultiralo najtežim zločinima poput organizovanja narko-kartela globalnog karaktera, naručenih ubistava i premlaćivanja, oružanih napada, kao i pljačkama, premlaćivanjem nepodobnih, uličnim nasiljem i huliganstvom.

"Zbog toga je ozbiljno poljuljana vera gradjana u to da im institucije države mogu pružiti sigurnost i zaštititi javni red i mir", navodi se u Interpelaciji.

Opozicija smatra da je Vlada odgovorna i za "sve lošiju ekonomsku situaciju u državi, pad standarda gradjana koji se ogleda u dramatičnom padu društvenog proizvoda i proizvodnje, smanjenju zarada i povećanju cena energenata, visokom deficitu i sve većoj zaduženosti".

"Nedostatak sistemske ekonomske i socijalne politike te izostanak aktivnih mera Vlade usmerenih prema zaustavljanju ekonomske kirze i oporavku crnogorske privrede, ublažavanju nepovoljnih privrednih prilika doveo je do osiromašenja velikog broja crnogorskih gradjana, sve većeg socijalnog i ekonomskog raslojavanja u našem društvu što je posledično rezultiralo gubitkom poverenja gradjana u institucije države", tvrdi opozica u obrazloženju.

Izvesno je da opoziciona inicijativa neće dobiti potrebnu podršu u republičkoj skupštini za izglasavanje nepoverenja Vladi premijera Djukanovića, jer su protov nje poslanici vladajuće koalicije koji imaju apsolutnu većinu u parlamentu.

Rasprava o interpelaciji o radu Vlade još jednom će pokazati stabilnost kabineta premijera Djukanovića, izjavo je danas politički drektor vadajuće Demokartske parije socijalista Predrag Sekulić, ocenivši da je ona došla u pravom trenutku uoči lokalnih izbora.

Slično je saopštila i manja članica vladajuće koalicije Socijaldeokratska partija (SDP), koja je jasno saopštila da neće podržati taj predlog opozicije.

SDP još nije dobila opozicionu interpelaciju, ali ako Skupština bude raspravljala o nepoverenju Vladi neće dobiti podršku socijaldemokrata, najavio je poslanik SDP-a Raško Konjević.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.