PANDORINI PAPIRI MU DOŠLI GLAVE? Milo pod lupom Brisela - steže se obruč oko predsednika Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 23:14

"PANDORINI PAPIRI" MU DOŠLI GLAVE? Milo pod lupom Brisela - steže se obruč oko predsednika Crne Gore

Blažo Đukanović je dao izjavu tužilaštvu, dok će se Milo Đukanović tim povodom izjasniti pisanim putem.

"Pandora papiri", slučaj koji je uzdrmao region, ali i Crnu Goru, biće pod lupom Brisela. Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poručili su da će nastaviti da prate ovaj događaj. Razumeli su da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa "papirima" i sada se očekuju rezultati.

Predsednik Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milo Đukanović i njegov sin Blažo su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori. Ove podatke saopštio je Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) kroz globalnu istragu o ofšor poslovima koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara sa partnerima iz 117 zemalja.

Više funkcionera Demokratske partije socijalista oglasilo se povodom ovog slučaja navodeći da se radi "koordinisanim napadima" i "fabrikovanim aferama".

- Kada nema formule i rešenja da se oživi našminkani mrtvac od vlasti koja je u završnom činu nestajanja, onda se mora naći način da se sve zamaskira pričom o izmišljenim aferama - poručio je predsednik poslaničkog kluba DPS Danijel Živković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.