Odnosi dve zemlje sve bolji

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi dve zemlje sve bolji

Premijeri Crne Gore i Hrvatske Milo Djukanović i Ivo Sanader konstatovali da su odnosi dve susedne zemlje "svakim danom sve bolji".

Sanader je nakon susreta sa Djukanovićem kazao da će Hrvatska Crnoj Gori, u naporima da se uključi u evropske integracije, biti "dobar sused i velika podrška". On je izrazio uverenje da će Crna Gora do kraja godine biti primljena u Akcioni plan za članstvo u NATO i dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je to nužno zbog stabilnosti jugoistoka Evrope. Crna Gora to zaslužuje i siguran sam da će zvaničnici obe asocijacije o tome voditi računa", istakao je Sanader.

On je naglasio da će se Hrvatska, kao članica NATO i uskoro članica EU, " i prema ostalim zemljama u susedstvu ponašati kao prema Crnoj Gori".

"Necemo koristiti poziciju članice da bismo prema nekom susedu možda pokušali osigurati neku bolju poziciju za nas ili rešiti neki problem", kazao je hrvatski premijer.

Upitan da li će Hrvatska svoj prevod evropskog zakonodavstva ustupiti Crnoj Gori, Sander je rekao da ta zemlja nikome tu dokumentaciju još nije ustupila, kako su mediji spekulisali. "Crna Gora je prva pitala i ima prednost. Na to gledam vrlo pozitivno", kazao je on.

Crnogorski premijer Djukanović je ocenio da rešavanje graničnog pitanja oko poluostrva Prevlake "ima dobar razvoj".

"Hrvatska strana poslala je predlog svog teksta, kojim bi se dve države obratile medjunarodnom sudu i Crna Gora je to pažljivo izučila", rekao je Djukanović.

On je dodao da će Crna Gora narednih dana dati svoje vidjenje i uskoro će biti stvoreni uslovi da se taj tekst prosledi Medjunarodnom sudu.

Sanader je Prevlaku ocenio kao "dobar, evropski primer saradnje dve zemlje koje teže istim vrednostima".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milo i Ivo svakoga dana u svakom pogledu...

Izvor: Mondo, 23.Jun.2009, 12:46

Premijeri Crne Gore i Hrvatske Milo Đukanović i Ivo Sanader konstatovali su u ponedeljak u Podgorici da su odnosi dve susedne zemlje 'svakim danom sve bolji'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.