Nije problem Srbija nego kriminal

Izvor: B92, 23.Maj.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije problem Srbija nego kriminal"

Brisel -- Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu" i rekao da je to organizovani kriminal.

On je dodao da je organizovani kriminal regionalni problem i naglasio vezu s političkim strukturama.

"Nije Srbija najveći problem, ona je u poslednjih nekoliko godina učinila mnogo da odnosi u regionu postanu najbolji mogući", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Jeremić posle ministarskog sastanka Jadransko-jonske inicijative odgovarajući na pitanje novinara o Đukanovićevoj izjavi.

Šef srpske diplomatije je ocenio da su odnosi u regionu "na najvišem nivou od početka ratova devedesetih godina" i da je Srbija "konkretnim stvarima i iskoracima demonstrirala najbolju volju da se problemi rešavaju dijalogom, da se dođe do pomirenja i da se na Zapadnom Balkanu postignu odnosi koji postoje i u ostalim delovima Evrope".

"Mnogo je veći problem organizovani kriminal i njegova veza sa političkim establišmentom koju imamo kao zaostavštinu iz prethodnog vremena. Borba protiv ovoga je jedan od preduslova za uspeh evropskih procesa i nadam se da ćemo tokom naredne godine imati mnogo bolju saradnju nego što smo imali ranije", dodao je srpski ministar spoljnih poslova.

Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen je, odgovarajući Jeremiću, izrazio sumnju u to da je Đukanović izjavio da je Srbija glavni problem u regionu.

"Ako Srbija govori o povezanosti politike s organizovanim kriminalom, to radi iz sopstvenog iskustva", rekao je Roćen, vidno iznerviran.

Jeremić je izjavio da nije mislio ni na koga konkretno, nego da je o povezanosti kriminala i sveta politike govorio na osnovu činjenice da je širom regiona u poslednjih nekoliko meseci došlo do serije hapšenja i optužbi za organizovani kriminal na račun visokih političkih zvaničnika i njima bliskih saradnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Nije Srbija problem, već sprega kriminala i politike

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Maj.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je danas u Briselu izjavu Mila Djukanovića da je, kako mediji navode, "Srbija glavni problem u regionu", rekavši da je najveći regionalni problem organizovani kriminal i njegova povezanost sa političkim strukturama. "Nije Srbija najveći problem, ona

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Jeremić: Kriminal koči ubrzani put ka EU

Izvor: Mondo, 23.Maj.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da organizovani kriminal predstavlja jednu od najznačajnijih prepreka za ubrzan proces reformi neophodnih za ostvarenje zajedničke evropske budućnosti regiona.

Nastavak na Mondo...

Jeremić: Srbija nije problem

Izvor: Studio B, 23.Maj.2011

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je danas u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je, kako mediji navode, "Srbija glavni problem u regionu",..Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je danas u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je, kako mediji navode, "Srbija glavni problem u regionu",...

Nastavak na Studio B...

Jeremić: Nije Srbija problem, već sprega kriminala i politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2011

BRISEL -..Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić odbacio je danas izjavu Mila Đukanovića da je, kako mediji navode, "Srbija glavni problem u regionu", rekavši da je najveći regionalni problem organizovani kriminal i njegova povezanost sa političkim strukturama..."Nije Srbija najveći problem,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.