Neprihvatljivo da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 22:27

"Neprihvatljivo da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da bi novoizabrani predsednik Jakov Milatović trebalo da stavi van snage odluku Mila Đukanovića.

Na taj način bi se odredio novi termin parlamentarnim izbora.

"Milatović bi trebalo da okupi sve političke aktere i da zajedno odrede novi datum izbora. To može da bude i kraj juna, pre sezone", istakao je on na "Prvoj".

Dodao je kako je poenta da "legitimni predsednik i legitimni poslanici mogu zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odrede datum izbora". "Mislim da nije dobro da dopustimo da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima, to je neprihvatljivo", rekao je Abazović, preneo je "portalanalitika.me".

Kazao je kako su partijama iz "stare većine" nakon izbora potrebna 54 poslanika.

"DPS je prošlost, a na predstojećim izborima doživeće nokaut", istakao je. Đukanović je vanredne parlamentarne izbore raspisao za 11. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.