Milo Đukanović svoju ličnu frustraciju leči ovom merom

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milo Đukanović svoju ličnu frustraciju leči ovom merom"

Podgorica -- Crnogorski politički analitičar Igor Damjanović izjavio je da je zabrana ulaska srpskim intelektualcima u Crnu Goru "totalitarna odluka" vlasti.

On je dodao da ova odluka predstavlja svojevrstan uvod za "institucionalni atak na crkvenu imovinu u Crnoj Gori".

Damjanović je kazao da odluke vlasti u Crnoj Gori, kao i poslednja odluka o zabrani ulaska srpskim intelektualcima, "odavno nikog ne iznenađuju".

"Akademik Bećković svoje poglede nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << revidirao u odnosu na vreme kada mu je režim, koji mu danas zabranjuje ulazak, dodelio Njegoševu nagradu za književnost. Tako da on predstavlja živog svedoka stepena konvertitstva Mila Đukanovića i njegovu ličnu frustraciju koju sada pokušava da izleči ovakvom totalitarnom merom", istakao je Damjanović za Tanjug.

Uprava granične policije saopštila je da je Matiji Bećkoviću, Aleksandru Rakoviću, Čedomiru Antiću i Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru, preneo je podgorički "Dan".

Kako se navodi, zabrana ulaska je mera protiv njih "zbog delovanja na ugrožavanju nacionalne bezbednosti Crne Gore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.