Milo Đukanović objavio bojkot

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 11:42

Milo Đukanović objavio bojkot

Podgorica -- Demokratska partija socijalista (DPS) više neće učestvovati u plenarnim zasedanjima Skupštine Crne Gore.

To je potvrdio šef poslaničkog kluba najuticajnije opozicione Danijel Živković i dodao da DPS neće učestvovati ni u radu odbora, uključujući i Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

DPS je, kazao je, ovu odluku doneo zbog "bahatog odnosa vladajuće većine".

"Oni su za kratko vreme pokazali kako urušiti Ustav. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mislili da ćemo biti samo dekor, prevarili su se", rekao je Živković na pres-konferenciji u Skupštini, prenele su podgoričke Vijesti.

On nije rekao do kada će trajati bojkot DPS-a plenarnih skupštinskih sednica, s obzirom na to da je za podne zakazana tek treća sednica četvrtog redovnog zasedanja. Inače, na podugačkom dnevnom redu četvrtog zasedanja je i Predlog rezolucije o Srebrenici, što je predlog Bošnjačke stranke, kao i zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog stava o Srebrenici.

Prošle sedmice usvojene su izmene tužilačkih zakona, što je ocenjeno kao istorijski čin u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Poslanik DPS-a je istakao da u toj partiji ne strahuju zbog izmena tužilačkih zakona. "Ovakvo kaubojsko ponašanje imaće adekvatan politički odgovor", rekao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crna Gora: DPS bojkotuje rad parlamenta

Izvor: VOA, 17.Maj.2021

Opoziciona Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića saopštila je u ponedjeljak da će bojkotovati rad parlamenta i njegovih tijela, nakon što je vladajuća većina odbila njihovu ponudu o dijalogu o izboru čelnih ljudi pravosudja. “Demokratska partija socijalista neće učestovati...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.