Milatović nakon razgovora sa Đukanovićem: Na inauguraciju dolaze svi lideri Zapadnog Balkana

Izvor: VOA, 18.Maj.2023, 16:14

Milatović nakon razgovora sa Đukanovićem: Na inauguraciju dolaze svi lideri Zapadnog Balkana

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je nakon drugog sastanka sa odlazećim šefom crnogorske države Milom Đukanovićem, da će njegovoj inauguraciji u subotu u Skupštini Crne Gore u Podgorici prisustvovati svi lideri Zapadnog Balkana. Milatović je rekao da su oba razgovora sa Đukanovićem bila “konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe naše spoljne i unutrašnje politike”. " "Mislim da su razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Zahvaljujem se Đukanoviću na konstruktivnom razgovoru. Znate da smo različiti ali pokazali smo da smo smo posvećeni ovoj funkciji”, rekao je Milatović i dodao da će činu inauguracije prisustvovati i Đukanović, čime će biti zaokružen proces primopredaje dužnosti. Milatović je naglasio da je važno da predstojeći vanredni parlamentarni izbori budu održani “u demokratskom smislu”. "Da nakon toga dobijemo reformsku vladu, koja će da vrati Crnu Goru na evropski put i koja će nastaviti sa ekonomskim promjenama”, rekao je i dodao da su “ovakvi razgovori primjer kako Crna Gora treba da se kreće". Đukanović je rekao da su nastavili dijalog o primopredaji dužnosti, ocjenjujući da je to praksa koja je dobrodošla i daje doprinos institucionalnom dijalogu. "Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o puno tema, regionalnom i globalnom okviru, gdje Crna Gora treba da ostvari napredak. Govorili smo i o unutrašnjoj situaciji i saglasili se da je pred nama puno izazova”, rekao je Đukanović koji je Milatoviću poželio uspjeh". Predsjedničkom inauguracijom Milatovića u Skupštini Crne Gore u Podgorici biće prekinuta 25-godišnja tradicija polaganja predsjedničke zakletve u crnogorskoj prijestonici Cetinju.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Razgovor Milatovića i Đukanovića u Predsjedništvu Crne Gore

Izvor: VOA, 18.Maj.2023

Novozaibarni predsjednik Jakov Milatović razgovarao je sa odlazećim šefom države Milom Đukanovićem koji koji u petak 19. maja završava svoj mandat. Milatović će formalno preuzeti dužnost predsjednika Crne Gore u subotu 20. maja kada će položiti predsjedničku zakletvu.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.