Milanović doputovao u Crnu Goru

Izvor: RTS, 22.Jun.2020, 14:46

Milanović doputovao u Crnu Goru

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Crnu Goru, preko luke Tivat. On je iz Hrvatske došao vojnim brodom.
Zoran Milanović je u Crnu Goru doputovao vojnim brodom u luku Tivat, odakle je otišao na Cetinje, gde će ga uz najviše državne počasti dočekati predsednik Crne Gore Milo Đukanović, prenosi RTCG.

"Predsjednici država Crne Gore i Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će nakon susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost", saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.
Navodi se da će Đukanović i Milanović posetiti muzej Kralja Nikole na Cetinju, a drugog dana posete, predsednici će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posetiti Kotorsku biskupiju.
Kako je saopšteno, nakon toga je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.
Milanović će se, tokom zvanične posete Crnoj Gori, sastati sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.
"Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom kovid 19", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović posle susreta sa Milanovićem: "Nacionalisti imaju pravo da me optužuju zato što im kradem iluziju, a iluzija je "Velika Srbija""(VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2020

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, doputovao je u zvaničnu posetu Crnoj Gori, sastao se sa Milom Đukanovićem Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dočekao je uz najviše državne počasti predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji boravi u zvaničnoj poseti Crnoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.