MILO SAMO UVEĆAVA IMOVINSKU KARTU Braća Đukanović nasledila kuću na poznatom odmaralištu - ali, NELEGALNU

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 15:37

MILO SAMO UVEĆAVA IMOVINSKU KARTU Braća Đukanović nasledila kuću na poznatom odmaralištu - ali, NELEGALNU

Nekretnine na Žabljaku do sada su imali jedino Aco Đukanović i Blažo Đukanović, sin doskorašnjeg lidera opozicionog DPS-a.

Braća Aco i Milo Đukanović i njihova sestra, Ana Đukanović dobili su u nasledstvo kuću u žabljačkom naselju Staro pazarište, koja je delom izgrađena mimo dozvole.

Odlazeći šef države i njegova sestra, poznata advokatica, te mlađi brat i vlasnik Prve banke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uknjižili su se, kako piše u listu nepokretnosti u koji su "Vijesti" imale uvid 6. marta na kuću koja u osnovi ima 49 kvadrata i dvorište od 270 kvadrata.

Reč je o kući koja u prizemlju ima 49 kvadrata sa potkrovljem, odnosno mansardom od 31 kvadrata. Ipak, kuća ima prekoračenje dozvole, odnosno veća je od onoga što je dozvoljeno.

Kako piše u katastarskoj evidenciji, pre deset godina na kuću je upisan teret "prekoračenje dozvole 19 kvadrata".

Blažo Đukanović je godinama unazad u istom žabljačkom naselju vlasnik dupleksa od 199 kvadrata u zgradi koju je gradila kompanija Razvršje.

Aco Đukanović je na lokalitetu Pećica ograda vlasnik parcele od 320 kvadrata za koju je još 2018. dobio od tadašnjeg Ministarstva održivog razvoja urbanističko tehničke uslove da može u ovom delu Žabljaku da gradi kuću za odmor od 192 kvadrata.

Detaljnim urbanističkim planom "Žabljak", namena parcele je "stanovanje manje gustine" i moguće je graditi kuću sa prizemljem, prvim spratom i potkrovljem.

Najmanje trećina parcele mora biti zelena površina.

Na parceli do sada, kako piše u katastarskoj evidenciji nije izgrađen objekat.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.