MILO ĐUKANOVIĆ POSLAO PORUKU SRBIJI: Skandalozna izjava predsednika Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2021, 21:07

MILO ĐUKANOVIĆ POSLAO PORUKU SRBIJI: Skandalozna izjava predsednika Crne Gore

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore "proslavio" se još jednom skandaloznom izjavom da je Srbija napala Crnu Goru "iz dva pravca" - preko DF-a i preko SPC, te da je ključni cilj svega "posrbljavanje Crne Gore"

- Zato se u Nikšiću spremaju na Kosovski boj, zato je i popis, prema kazivanju beogradskih zvaničnika, u Crnoj Gori pitanje od najvećeg nacionalnog interesa Srbije: identitetskim inženjeringom Crnu Goru predstaviti kao srpsku državu. Nakon toga, DF bi mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sruši ovu Vladu, osloboditi je zavisnosti od "poštenog Albanca" i formirati pravu srpsku Vladu sa čelnicima DF u njoj - kazao je Đukanović.

On se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore u Nikšiću 14.marta.

- Očekujem da Nikšićani zaštite svoje dostojanstvo, da pokažu da nisu na prodaju velikosrpskom nacionalizmu, da prezru polusvet koji im, zaklonjen crkvom, nudi novac da bi služili interesima rušitelja Crne Gore. Nikšić je uvek bio uzdanica slobodarske, časne i pametne Crne Gore. Biće i sada..

Poslao je poruku i Srbiji.

- Naopako je da Srbija ponavlja greške devedesetih, koje su, nažalost, ne samo nju skupo koštale. Devedesetih je taj duh pušten iz boce prema Hrvatima i Bošnjacima, kasnije prema Albancima. Sada su na red došli Crnogorci. Iz domaćih političkih razloga Srbija nastavlja da kontinuirano produkuje nezdrave odnose sa susedima. Što je opasna igra, koju devedesetih nisu uspeli kontrolisati ni veći politički igrači od današnjih. A znamo kako je završila: u genocidu i u Hagu - rekao je Đukanović.

Poruku da će "Crnu Goru braniti i iz šume" uputio je, kaže, "svakoj usijanoj glavi koja je pomislila da je dovoljno jedno poslaničko mesto više u parlamentu da bi se poništile mukotrpno dostignute tekovine savremene Crne Gore - njena nezavisnost, međunarodni subjektivitet i pravo na suvereni izbor vlastite budućnosti", ali i međunarodnoj javnosti. Nada se i da neće biti potrbe za šumom.

- SPC je kroz usta svojih velikodostojnika ne samo negirala Crnu Goru i Crnogorce i vređala Muslimane, nego je devedesetih bila glavni podstrekač ratova, inspirator genocida i njegov nevešti advokat, a kasnije i pripravni jatak realizatorima politike etničkog čišćenja, te da ljudi bliski SPC ne mogu ići "evroatlantskim putem" - naveo je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.