MILO ĐUKANOVIĆ MORA DA SE POVUČE! Postoji samo jedan način za SPAS Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 00:10

MILO ĐUKANOVIĆ MORA DA SE POVUČE! Postoji samo jedan način za SPAS Crne Gore

Postoji samo jedan način koji može ubrzati oporavak opljačkane Crne Gore.

Samo integracija državotvornih stranaka i povlačenje njihovih lidera, uključujući i Mila Đukanovića, kao i stranačkih funkcionera opterećenih aferama ili dugim trajanjem u vlasti, može ubrzati oporavak crnogorske državotvorne i socijaldemokratske politike, smatra Rade Bojović.

On je ocenio da se ključne državotvorne i programski bliske stranke Demokratske partije socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijaldemokrata (SD), od izbora 30. avgusta ponašaju jadno i malodušno.

- Svih ovih meseci svjedočimo o frustraciji, rasulu i odsustvu bilo kakve ozbiljnije političke misli i akcije. Najavljuju se i odlažu partijski kongresi, evidentno je odsustvo bilo kakve koordinacije ili saradnje, uočljiva je partijska feudalizacija i sve jača briga o liderskim, ličnim i usko-stranačkim interesima - kazao je Bojović.

On je rekao da sve to onespokojava državotvorno biračko telo i pokazuje u kojoj meri te stranke ne razumeju okolnosti u kojima su se našle, niti su spremne da razmišljaju o održivim rješenjima u nastaloj situaciji.

Bojović je kazao da je krajnje je vreme da se shvati da ulazimo u novo doba crnogorske politike i da takvo vreme traži šok terapiju, nove ideje, ljude i organizaciju i novu programsku politiku - kazao je Bojović.

- Samo integracija ideološki srodnih stranaka (DPS, SDP, SD), uz povlačenje njihovih lidera, što uključuje i odlazak Đukanovića, kao i svih stranačkih funkcionera koji su opterećeni aferama ili dugim trajanjem u vlasti , može podstaći brz oporavak crnogorske državotvorne i socijaldemokratske politike - ocenio je Bojović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.