Izvor: RTS, 15.Jan.2021, 18:42

Krivokapić i Đukanović o kohabitaciji, kako je protekao sastanak

U zgradi Vlade Crne Gore održan je sastanak predsednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića, u prisustvu predsednika Skupštine Alekse Bečića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.
Na sastanku, održanom na incijativu Zdravka Krivokaića, razgovaralo se o pitanjima koja su "važna i za vlast i za opoziciju, kao i za građane Crne Gore".
U zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su sagovornici konstatovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bez razvoja institucija nema demokratskog i ekonomskog napretka zemlje.
Navodi se da su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.
"Iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca", stoji u zajedničkom saopštenju nakon sastanka koji je trajao gotovo tri sata.
Razgovarano je, navodi se, i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.
"Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", navod se u saopštenju.
Sastanak je bio zatvoren za medije, a Đukanović je, kako prenose podgoričke Vijesti, vladu napustio na sporedni izlaz, na koji je i ušao na sastanak.
Krivokapić je ovaj sastanak sazvao nakon što je Đukanović odbio da potpiše set zakona, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti, kao i predložna rešenja o nekim kadrovskim promenama u Vojsci Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak; Đukanović izašao na sporedni izlaz

Izvor: B92, 15.Jan.2021

U zgradi Vlade Crne Gore završen je sastanak predsednika Ðukanovića i premijera Krivokapića...Glavna tema razgovora trebalo je da bude kohabitacija i funkcionisanje Saveta za odbranu i bezbednost...Sastanku su prisustvovali predsednik parlamenta i potpredsednik vlade, Aleksa Bečić i Dritan Abazović...Bio...

Nastavak na B92...

BOMBASTIČNA VEST STIŽE IZ CRNE GORE! Đukanović najavio: Potpisaću sve zakone! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021

Na sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsednika Skupštine Alekse Bečića, premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića dogovoreno je da bi kohabitacija morala da profunkciše...Đukanović je nakon poraza na izborima 30. avgusta kazao da očekuje kohabitaciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.