Irinej otkrio: Cilj je da Srbe iz CG proteraju kao što su nas Ustaše proterale iz Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 09:33

Irinej otkrio: Cilj je da Srbe iz CG proteraju kao što su nas Ustaše proterale iz Hrvatske

Irinej je pozvao Mila Đukanovića da ne stvara probleme svom narodu u toj zemlji

Patrijarh Irinej rekao je na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je cilj vlasti u Crnoj Gori da protera Srbe i SPC iz te zemlje.

- Ono što se danas dešava u Crnoj Gori to nije bilo u vreme Otomanskog carstva. Cilj je po svoj prilici da se primeni metod koje su nekada Ustaše primenile u Hrvatskoj, cilj je bio da se protera Srpski narod. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se to isto radi u Crnoj Gori – rekao je patrijarh Irinej.

On je zatim upitao Đukanovića da li on uopšte uzima interes svog naroda u obzir, i rekao je da mnogi uviđaju šta se dešava u Crnoj Gori.

- Mi poštujemo Crnu Goru kao državu, i ja nisam nikada čuo da je neko rekao nešto loše za Crnu Goru kao državu. Sa bolom u duši pozivam Đukanovića da razmisli dobro šta radi, on ne čini dobro ni svom narodu ni crkvi. Zanimljivo je da on, koji nije kršten i ateista je, hoće da stvori svoju crkvu. To je nešto što niko nikada neće moći da razume - rekao je patrijarh, i zatim apelovao na predsednika Vučića da zaštiti naš narod u Crnoj Gori.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.