Imovinski kartoni porodice Đukanović

Izvor: RTS, 29.Dec.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovinski kartoni porodice Đukanović

Premijer Milo Đukanović prijavio neznatne promene u imovinskim kartonima. Novina je što sin Blažo više ne živi sa roditeljima, a do sada je najviše zarađivao u porodici. U emisiji "TV Atlas", Đukanović rekao da mu sadašnja plata premijera "nije satisfakcija" za ono što radi.

Crnogorski premijer Milo Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijavio je neznatne promene u imovinskim kartonima, među kojima je novina i to što sin Blažo koji je, prema dostupnim podacima, do sada najviše zarađivao u porodici, više ne živi s roditeljima.

Porodični budžet premijera Đukanovića je znatno manji nego 2010. godine, kada se povukao sa funkcije, jer se njegov sin Blažo, bar prema podacima o imovini i prihodima objavljenim na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, odselio iz "porodičnog gnezda".

Blažo Đukanović je do sada najviše zarađivao u porodici i to od izdavanja poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je izdavao 2.340 evra mesečno, odnosno više od 27.000 evra godišnje, pišu podogoričke Vijesti.

Milo Đukanović je, kako je novi-stari premijer tvrdio u imovinskim kartonima godinama unazad, taj poslovni prostor dobio na poklon od strica Aca.

U istim izveštajima piše i da najmlađi Đukanović poseduje stan na Žabljaku površine 124 kvadrata.

Milo Đukanović je u poslednjem izveštaju prijavio premijersku platu od 1.500 evra, što je za 250 evra više nego 2010. godine.

Đukanović je sinoć, u emisiji TV Atlas, rekao da mu sadašnja plata premijera "nije satisfakcija" za ono što radi, pišu Vijesti.

Vlasnik je firme "Kapital invest" poseduje 25 odsto preduzeća "Univerzitats" i polovinu firme "Global Montenegro". Pravo upravljanja u "Kapital investu" preneo je na Radislava Jovovića, u "Univerzitatsu" na Jadranku Glomazić a, kako su Vijesti ranije objavile, rukovođenje kompanijom "Global Montenegro" poverio je Anđeli Kolinović.

Premijer Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih, a supruga Lidija zaposlena je u Prvoj banci Crne Gore, gde je brat Aco najveći akcionar, a plata joj je 776 evra.

Bivši premijer, sada ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić prijavio je ministarsku platu od 1.030 evra, dok u Savetu za regulatornu reformu mesečno zarađuje 435 evra. Od nastave na Univerzitetu "Donja Gorica", čiji je jedan od vlasnika njegov partijski šef i premijer Đukanović, Lukšić honorarno zarađuje 100 evra. Vlasnik je stana od 122 kvadrata, za koji tvrdi da je kupio na kredit, koji će otplaćivati do 2031. godine. Poseduje i ušteđevinu od 16.000 evra.

Lukšićeva supruga Nataša zaposlena je u budvanskoj firmi "Antena Bohor" i zarađuje 1.360 evra, a poseduje stan od 46 metara kvadratnih u Podgorici. Troje dece šefa diplomatije Sofi, Daria i Aleksej imaju ušteđevinu od po 11.000 evra.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, prema podacima koje je prijavio i koji su objavljeni na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, vlasnik je stanova u Podgorici i Rimu, od 98 i 86 kvadrata, vikendice na Žabljaku od 101 metar kvadratni, a poseduje i kuću i zemljište od 38.999 kvadrata, za koje se mesto ne pominje.

Vijesti prenose da Lekić otplaćuje kredit italijanskoj Unikredit banci u iznosu od 130.000 evra. On je prijavio i poslaničku platu 1.300 evra, dok na Univerzitetu u Rimu zarađuje 1.500 evra.

Lider DF-a prijavio je da je od autorskih tekstova i knjiga koje je izdao za "Afari internazionali", "Limes", "Dan", "Politiku" i "Vijesti" zaradio 16.000 evra, a zaradio je i 2.000 evra od predavanja i medijski stručnih priloga u Diplomatskom institutu italijanskog MIP-a, Visokom vojnom institutu, ISPI Milano i na Radio-televiziji Švajcarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Plata mi nije satisfakcija

Izvor: RTS, 29.Dec.2012

Premijer Milo Đukanović prijavio neznatne promene u imovinskim kartonima. Novina je što sin Blažo više ne živi sa roditeljima, a do sada je najviše zarađivao u porodici. U emisiji "TV Atlas", Đukanović rekao da mu sadašnja plata premijera "nije satisfakcija" za ono što radi...Crnogorski premijer...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.