Đukanović za diplomatske odnose sa KiM

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović za diplomatske odnose sa KiM

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas da Crna Gora ne treba da čeka odluku Međunarodnog suda pravde u Hagu o legalnosti proglašenja kosovske nezavisnosti da bi uspostavila diplomatske odnose sa Prištinom.

Đukanović je na konferenciji za novinare, povodom završetka ove godine, izjavio da vlada Crne Gore još nije razmatrala pitanja konkretnog datuma uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Prištinom i ocenio da ne treba oklevati.

Premijer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao da "ne treba dalje oklevati i zaklanjati se iza alibija sa očekivanjem da će Međunarodni sud pravde u Hagu sada dati neku eksplicitnu negaciju dosadašnje ukupne politike međunarodne zajednice u odnosu na pitanje Kosova".

"To je čista iluzija i nikada nisam bio sklon da gubim vreme u iluzijama", rekao je Đukanović.

On je kazao da u "razumnoj dinamici" treba uspostaviti diplomatske odnose i razmeniti ambasadore, jer će, kako je ocenio, to doprineti uspostavljanju kvalitetnijih odnosa u regionu, većem nivou stabilnosti i stvaranju perspektive dogledne evropske budućnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.