Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 16:58

Đukanović potpisao izglasane zakone među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je na "Tviteru" da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona koje je crnogorska skupština ponovo izglasala 20. januara.
Milo Đukanović je na Tviteru napisao da su ostale dileme koje je imao i zbog kojih je vratio zakone Skupštini na ponovno odlučivanje.

Istakao je da se nada da su, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, stvoreni uslovi za pokretanje procedure "od strane bilo kojeg subjekta u društvu" za ocenu njihove ustavnosti.
"Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način", napisao je Đukanović.

Crnogorska skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 poslanika vlasti.
Ponovo su usvojene i izmene i dopune Zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji i prometu proizvoda i usluga.
Parlament je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.
Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je predsednik Đukanović tada vratio Parlamentu na ponovno odlučivanje.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2021

PODGORICA - Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocjenu njihove ustavnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocenu njihove ustavnosti..."Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Crna Gora, crkva i imovina: Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Izvor: Danas, 25.Jan.2021

BBCŽena drži upaljenu sveću tokom litije u Podgorici, 16. februara 2020. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je izmene Zakona o slobodi veroispovesti, koje je prethodno po drugi put izglasala skupštinska većina 20. januara. „Dileme koje sam imao i zbog kojih sam [izmene] vratio Skupštini...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.