Đukanović neumoran u pravljenju podela

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 19:18

"Đukanović neumoran u pravljenju podela"

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je danas da je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović "neumoran u pravljenju i produbljivanju podela" u zemlji.

Perović je naglasio da je Srpska pravoslavna crkva, iako ima nacionalni predznak, crkva svih vernika, bez obzira na naciju.

Perović je za agenciju MINA naglasio da crkvu ne zanimaju identitetske podele, jer je ona, kako je naveo, namenjena svim ljudima dobre volje, prenose podgoričke Vijesti.

"Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovakvi anticrkveni tonovi sa kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svadaju braću i nanose društvenu štetu", poručio je Perović.

On je ocenio da Ðukanović nije razumeo građane države čiji je predsednik, kao što, kako je rekao, ne razume sopstvenu crnogorsku istoriju.

Perović je naglasio da SPC ima jasan i nedvosmislen kontinuitet sa crkvom iz Kraljevine Crne Gore, "koja je bila i svetosavska i vidovdanska i koja je čuvala jasnu orijentaciju ka obnovi jedinstva s Pećkom patrijaršijom, koje se i desilo i koje su podržali svi njeni svestenici, vladike i monasi".

Ðukanović je ranije danas optužio Srbiju da ugrožava suverenitet svojih suseda po istom receptu iz 1990-ih, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nazvao je "najopakijim instrumentom velikosrpskog nacionalizma",,

"Navodno su Srbi u regionu ugroženi, pa im treba zaštita Srbije. Kojom ta država u stvari ugrožava suverenitet svojih suseda. Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena i SPC. Kao dokazano najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novog doba", rekao je Đukanović na početku vanrednog Kongresa DPS-a.

On je dodao da je SPC u Crnoj Gori branila, kako kaže, navodno ugrožene svetinje, iako je, kako tvrdi, zapravo "providno pokušala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu koju su gradili crnogorska država i građani, a koja je uz to i kulturno istorijska baština Crne Gore".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOJKO PEROVIĆ: Đukanović je neumoran u pravljenju podela! SPC je crkva svih vernika bez obzira na naciju!

Izvor: Kurir, 24.Jan.2021

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je danas da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović "neumoran u pravljenju i produbljivanju podela" u zemlji i naglasio da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), iako ima nacionalni predznak, crkva svih vernika, bez obzira na naciju.

Nastavak na Kurir...

Perović: Đukanović neumoran u pravljenju podela

Izvor: RTS, 24.Jan.2021

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović "neumoran u pravljenju i produbljivanju podela" u zemlji i naglasio da je Srpska pravoslavna crkva, iako ima nacionalni predznak, crkva svih vernika, bez obzira na naciju. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.