Đukanović isprozivao Tadića na večeri

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović isprozivao Tadića na večeri

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i dalje imaju loše međusobne odnose, što se moglo zaključiti iz jučerašnje diskusije na Balkanskoj konferenciji evropskih socijalista u Budvi, ali i na osnovu utisaka gostiju sa svečane večere koja je upriličena u hotelu Splendid uoči konferencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Nije politika samo marketing, rekao Đukanović aludirajući na bivšeg predsednika Srbije

Đukanović je kritikovao stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića navodeći da politika nije samo marketing, već rešavanje realnih problema. Aludirajući na Tadića on je rekao da posvećenost ideji bez energije ne znači ništa.

 

"Ja razumem da politika ima i svoju marketinšku dimenziju, ali je opasan problem, ako se politika svede na marketing. Ukoliko zaboravimo, da je politika delatnost rešavanja realnih društvenih problema, a posvetimo se samo tome da predstavimo sebe kao posvećenike evropskom cilju, koji istovremeno ne pokazuju da imaju energiju i viziju da rešavaju brojne bremenite društvene probleme, onda je to problem", rekao je Đukanović.

 

Tadić je prethodno kazao da zemlje Zapadnog Balkana moraju da razumeju teškoće sa kojima se suočavaju strukture i institucije EU. On je tvrdio da te teškoće proizvode atmosferu zamora od proširenja. Đukanović je pola sata kasnije kazao da se ne treba predugo zadržavati na terenu zamora od proširenja.

 

Za njega, kako je rekao, priča o zamoru "nije ozbiljna". "Ovde nije pitanje jesmo li umorni ili nismo, nego imamo li viziju ili ne. Evropska arhitektura je pokazala svoje slabosti i tu nema nikakve sumnje. Ali ta slabost ne daje alibi bilo kome, da dovodi u pitanje viziju, pa čak i da usporava hod ka toj viziji", dopunio je Tadićevo izlaganje Đukanović.

 

Da Tadić i Đukanović i dalje nisu na istim talasima potvrdilo se i na svečanoj večeri u Splendidu. Prema tvrdnjama učesnika, između njih dvojice vladala je blaga netrpeljivost, a tokom večere Đukanović je sedeo na jednom kraju stola sa predsednikom Skupštine CG Rankom Krivokapićem i savetnikom Milanom Roćenom, dok je na drugom kraju bio Tadić sa aktuelnim šefom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

 

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" koji su prisustvovali večeri Đilas je u društvu crnogorskih zvaničnika bio više nego opušten, što se nije moglo reći za Tadića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.