Đukanović čestitao, a od novog poglavara SPC ima jedno očekivanje

Izvor: B92, 24.Feb.2021, 11:23

Đukanović čestitao, a od novog poglavara SPC ima jedno očekivanje

Podgorica -- Crnogorski predsednik Milo Đukanović čestitao njegovom preosveštenstvu Porfiriju izbor za patrijarha SPC.

Đukanović je izrazio nadu da će tom svojom svetom misijom, kako navodi, doprinositi prevazilaženju raskola među pravoslavnim vernicima Crne Gore.

“Čestitam Vam na izboru za Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog. Očekujemo da će Vaše arhipastirstvo biti u službi svih pravoslavnih vernika i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podsticanja multietničkog suživota na našim prostorima, na dobro naših naroda i država", naveo je Đukanović.

Istakao je da se posebno nada će patrijarh srpski svojom svetom misijom, kako kaže, doprinositi prevazilaženju raskola među pravoslavnim vernicima Crne Gore u skladu sa svetim kanonima i viševekovnom tradicijom "nezavisnosti Crkve u našoj zemlji”".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović čestitao patrijarhu srpskom: Porfirije da doprinese prevazilaženju raskola

Izvor: RTS, 24.Feb.2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku novoizabranom patrijarhu srpskom Porfiriju. . "Čestitam Vam na izboru za Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog", navodi se u čestitki upućenoj novoizabranom patrijarhu srpskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.