Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020, 18:51

Đukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović predložiće mandatara za sastav vlade do 23. oktobra, saznaje MINA u kabinetu predsednika.

"Predsednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine", rekli su iz kabineta.

Poslanici nove parlamentarne većine podržali su u sredu svojim potpisima nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zdravka Krivokapića za mandatara nove vlade.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade, a o njegovom programu i o predlogu za sastav vlade Skupština odlučuje istovremeno.

Đukanović je uputio čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsednika Skupštine Crne Gore i poželeo mu uspeh u obavljanju te odgovorne dužnosti.

"Sporazum koji ste nedavno potpisali sa koalicionim partnerima kojim se afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza, i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, potvrđuje ispravnost dobro odabranog i trasiranog strateškog kursa naše države. Verujem da ćemo i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje, i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva", piše u čestitki Đukanovića, prenose Vijesti.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.