Đukanović: Zakon alibi za anticrnogorsku kampanju kojom se Crna Gora želi prinuditi na kapitulaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2020, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Zakon alibi za anticrnogorsku kampanju kojom se Crna Gora želi prinuditi na kapitulaciju

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da Zakon o slobodi veroispovesti nije uzrok otpora ili protesta koje organizuje Srpska pravoslavna crkva već da je samo alibi za anticrnogorsku kampanju kojom se Crna Gora želi prinuditi na kapitulaciju.

On je na sednici Opštinskog odbora Demokratke partije sociajlsita u Podgorici kazao da neće pristati ni na kakve ucjene.

"Ako neko računa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će upornošću i istrajnošću protesta dovesti do toga da se nagodimo tako što ćemo se odreći države i državne imovine Crne Gore, ne može", kazao je Đukanović sinoć, saopšteno je iz DPS-a.

Kako je naveo Đukanović, protivnici Crne Gore ne miruju.

"Oni žive u uverenju da će Crna Gora kad tad nestati. To postoji kao nada, postoji vrlo konzistento,  kao uporna nepokolebljiva strategija da se ta nada pretvori u realnost", rekao je on.

Govoreći o tvrdnjama da se Zakonom otimaju svetinje, on je rekao da pokušavaju da vrate ono što je uzurpirano.

"Jedino ko najavljuje uzurpaciju su vladike Episkopskog saveta SPC. Episkop zahumsko hercegovački Atanasije, član Episkopskog savjeta SPC najavio je da će, ako ne budemo dovoljno poslušni, mošti Svetog Vasilija Ostroškog odnijeti u Hercegovinu. E pa da se ne bismo igrali, ovo mora biti državno. Svetinje su deo kulture, istorijske baštine svakog naroda i samo težak manipulator može to negirati", rekao je on.

Đukanović poslednjih dana obilazi opštinske odbore svoje DPS nakon usvajanja Zakona koji je doveo do najvećih protesta građana, a koje organizuje SPC.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.