Đukanović: Sigurnim koracima u Evropu

Izvor: RTS, 21.Maj.2013, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Sigurnim koracima u Evropu

Crna Gora za sedam godina nezavisnosti pokazala da može uspešno odgovoriti svim izazovima i da sigurno korača u evropsku budućnost, rekao crnogorski premijer Milo Đukanović na prijemu povodom Dana nezavisnosti.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je Crna Gora, za sedam godina nezavisnosti, pokazala da može uspešno odgovoriti svim izazovima i da sigurno korača u evropsku budućnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Đukanović je u Vili Gorica priredio prijem, povodom Dana nezavisnosti u znak sećanja na referendum 21. maja 2006. godine, na kome je Crna Gora ponovo stekla državnu samostalnost.

"Danas, bez patriotskih i socijalnih fraza u koje se lako sklizne u ovakvim obraćanjima, mogu reći sa puno pouzdanja - Crna Gora je stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka", istakao je Đukanović.

Đukanović je naveo da Crna Gora, zahvaljujući uspešnim sveobuhvatnim reformama, ubrzano savladava zahtevne deonice na putu do članstva u Evropskoj uniji NATO.

"Crna Gora je danas inspiracija investitorima i poslovnim ljudima, a nadasve država koja uspešno prevazilazi viševekovni mentalitet izdržavanog i dotiranog društva, pouzdan sused i akter sve bolje regionalne saradnje koja učvršćuje doglednu evropsku perspektivu Balkana", rekao je crnogorski premijer.

Ubeđen sam, naglasio je Đukanović, da je nezavisnost Crne Gore poslednja pobeda do koje smo došli okupljajući se na naglašeno emotivnim, političkim masovnim skupovima.

"Svi naši dalji napori i naredni uspesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka. Upravo takve institucije su jedini garant ne samo nezavisnosti, nego i razvoja demokratije, naše evropske budućnosti i uopšte građanske sigurnosti i boljeg života svih u Crnoj Gori", naveo je Đukanović.

Prijemu su prisustvovali predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora, zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore. Povodom Dana nezavisnosti, 21. i 22. maj proglašeni su za neradne dane u Crnoj Gori.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.