Đukanović: Pravi Šumadinac na čelu Srbije

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Pravi Šumadinac na čelu Srbije

Raduje me što je na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac, rekao u intervjuu za "Vreme" lider DPS-a Milo Đukanović. Uveren sam da će odnosi dve zemlje neminovno ići uzlaznom putanjom, istakao Đukanović.

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Milo Đukanović rekao je da ga raduje da je na čelo Srbije konačno došao autentični Srbijanac, dodavši da je uveren da će sada odnosi Srbije i Crne Gore "neminovno ići uzlaznom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putanjom, čemu će predsednik Nikolić dati i lični pečat".

Bivši crnogorski premijer je, u inervjuu za nedeljnik Vreme, ocenio da je Srbija kojoj, sudeći po potencijalima, pripada mesto lokomotive evropskih integracija Balkana, danas na začelju upravo zbog toga što su je u prošlosti vodili Crnogorci i oni koji su u Beogradu pokušavali da se predstave "većim katolicima od pape".

"U vreme predizborne kampanje, imao sam priliku da razgovaram sa predsednikom Nikolićem i mogu da kažem da mi je delovao veoma uverljivo kada je rekao da je za njega pitanje crnogorske nezavisnosti završeno, da ono predstavlja izraz demokratske volje građana Crne Gore koju veoma poštuje", naveo je Đukanović.

U tom stavu, kako je rekao Đukanović, nije ga pokolebao ni Nikolićev nastup na crnogorskoj televiziji kada je rekao kako Srbe i Crnogorce doživljava kao jedan narod.

"Ono što mi se čini suštinski važnim je da, za razliku od ostalih, nakon izjave predsednika Nikolića, niko u Crnoj Gori ne očekuje ni verbalne, ni političke, ni bilo kakve vrste pritisaka u smislu ugrožavanja crnogorskog nacionalnog identiteta i državne nezavisnosti", istakao je Đukanović.

Drugim rečima, dodao je lider DPS-a, sigurni smo da više neće biti inicijativa ili akcija koje bi imale za cilj potvrđivanje takvog stava na drugi način i drugim sredstvima.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.