Đukanović: Odnos Srbije prema Crnoj Gori neodoljivo liči na odnos Srbije prema susjednim državama 90-ih

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2021, 16:20

Đukanović: Odnos Srbije prema Crnoj Gori neodoljivo liči na odnos Srbije prema susjednim državama 90-ih

"Odnos Srbije prema Crnoj Gori i ne samo Crnoj Gori u ovom vremenu mi neodoljivo liči na odnos Srbije prema susjednim državama 90-ih godina, a dešavaju se pod plaštom brige za srpski narod, epilog znamo. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.   "Ja sam neko ko je bio akter politike i 90-ih i to mi predstavlja opterećenje ali sdruge i dragocjeno iskustvo da pokušam da ne napravim grešenke koje su se tada činile i da blagovremeno upozorim sve druge da ne uđu u te greške. Meni odnos Srbije prema Crnoj Gori i ne samo Crnoj Gori u ovom vremenu neodoljivo liči na odnos Srbije prema susjendim državama 90-ih godina pod plaštom brige za navodno ugrožena prava Srpskog naroda u susjednim državama. U suštini ugrožava se, suverenitet susjednih država, i to se dešavalo 90-ih, epilog znamo. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju", rekao je Đukanović, prenosi RTCG.  
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Đukanović: Odnos sa Srbijom „nedoljivo“ podsjeća na 90-te

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2021

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović ocjenio je da odnos Srbije i Crne Gore podsjeća na ponašanje Srbije prema susjednim državama 90-tih godina godina. Đukanović je istako nadu da će region uz podršku evropskih i evroatlantskih saveznika imati snage da spriječi da se ponove greške od prije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.