Đukanović: Nema menjanja državnih simbola Crne Gore

Izvor: Blic, 05.Okt.2012, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Nema menjanja državnih simbola Crne Gore

Podgorica - Lider Demokratske partije socijaliusta (DPS) Milo Djukanović kazao je da neće biti promene državnih simbola Crne Gore, kako to zagovaraju glavne opozicione stranke.

Đukanović je poručio da se postojeći državni simboli Crne Gore ne mogu i ne smeju dovoditi u pitanje.

Demokratski front i Socijalistička narodna partija najavili su da će, u slučaju izborne pobede, inicirati skraćenje crnogorske himne i vraćanje trobojke.

Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kazao da tako nešto ne treba Crnoj Gori, pozivajući gradjane da zamisle samo kako bi onda izgledao nastup državne reprezentacije na Olimpijskim igrama.

Verovatno bi za našu reprezentaciju morali da jedno poluvreme navijamo sa crvenom zastavom, a drugo sa trobojkom, a na početku finala bi bila interpretirana jedna himna, a druga na kraju prilikom dodele medalje, naveo je Đukanović na predizbornom skupu u Nikšiću. Ističući da je aktuelna vlast zaslužna za crnogorsku nezavisnost, očuvanje mira i ekonomsku stabilnost, on je rekao da Crna Gora tako može nastavati samo sa vladajućom koalicijom na čelu, a nikako sa opozicijom koja sedi na dve stolice.

Ove naše demokratske dike žele upravo to - da sede na dve stolice, da nose po dve kape, da vode Crnu Goru, ali kad god je u njoj teško da pobegnu i sklone se na sigurnu adresu. Žele da rade van Crne Gore, a da se onda predstavljaju kao eksperti koji bi bili predsednici ili premijeri Crne Gore, kazao je Đukanović.

Lider DPS-a je naveo da se opozicija u izbornoj kampanji ponaša kao uvredjena mlada, koja smatra da može da kritikuje koga god hoće, a da niko nema pravo da joj odgovori, prenose podgorički mediji. Smatraju da im pripada da o nama pričaju što neargumentovanije to bolje, a da mi za to vreme treba ćutke da prelazimo preko toga, rekao je Đukanović.

On je kazao da je, nasuprot praznim obećanjima opozicije, osnovna preokupacija politike koalicije "Evropska Crna Gora" bolji kvalitet života svih građana te države.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar. To će biti deveti izbori od uvodjenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006.

Na izborima će učestvovaće 13 političkih subjekata - sedam koalicija, pet partija i jedna grupa gradjana, koji će se boriti za 81 poslaničko mesto u crnogorskom parlamentu. Pravo glasa na izborima imaće oko 514.055 građana Crne Gore.

Povezane vesti: Krivična prijava protiv Đukanovića, Lukšića i Žugića
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đukanović: Kako ćemo na Olimpijadu s dve zastave?

Izvor: Blic, 05.Okt.2012

Podgorica - Lider Demokratske partije socijaliusta (DPS) Milo Đukanović kazao je da neće biti promene državnih simbola Crne Gore, kako to zagovaraju glavne opozicione stranke. ..Đukanović je poručio da se postojeći državni simboli Crne Gore ne mogu i ne smeju dovoditi u pitanje...Demokratski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.