Đukanović: Deo javnosti opstruira investicije u CG

Izvor: Akter, 27.Maj.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Deo javnosti opstruira investicije u CG

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas u Skupštini da deo crnogorske javnosti "opstruira" strane investitore i njihova ulaganja u razvojne projekte

Takvu aktivnost Đukanović je u okviru takozvanog premijerskog sata u parlamentu označio kao "subverziju" koja se vrši pod vidom zaštite nacionalnih resursa.

Ne pominjući ni partije, ni bilo koga kao aktere opstrukcije, Đukanović je u odgovoru na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << "nova parlamentarna većina" donosi odluke koje nisu u skladu sa stvarnim interesima države i s razvojnom politikom Vlade. On je pomenuo sporne situacije u vezi sa izgradnjom turističkih kompleksa na Kraljičinoj plaži, kao i na drugim lokacijama na primorju.

Đukanović je ranije više puta kritikovao Socijaldemokratsku partiju kao koalicionog partnera njegove Demokratske partije socijalista, da se u parlamentu ponaša kao opozicija, iako u Vladi ima ministre.

Premijer je pozvao političke partnere da Vladu "puste da radi ono što je njen zadatak" ili da je smene ako njome nisu zadovoljni.

Predstavnik opozicione Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitao je Đukanovića ko je imao koristi od ubistva suvlasnika lista Dan Duška Jovanovića, na današnji dan pre 11 godina, ko su nalogodavci i organizatori tog zločina i da li on sebe smatra odgovornim za to ubistvo.

"Nalogodavca i organizatora ubistva Jovanovića treba tražiti među onima koji su list Dan zloupotrebljavali protiv nezavisnosti Crne Gore", odgovorio je Đukanović i dodao da sebe ne smatra odgovornim, iako kako je rekao, vlada i premijer snose odgovornost za sve što se dogodi.

Đukanović je rekao da su protivnici nezavisnosti Crne Gore pre jedne decenije pokušavali da taj projekat osujete iskonstruisanim i izmišljenim aferama, pri čemu se nije prezalo ni od ubistava uticajnih ljidi, a sve, kako je naveo, s ciljem da se pokaže da Crna Gora ne zaslužuje državnu suverenost .

Na taj način, rekao je Đukanović, trebalo je uticajne faktore u Evropi i svetu nagovoriti da "zabrane nezavisnost" Crne Gore. On je dodao da su državni organi Crne Gore pre referenduma imali informaciju da se sprema ubistvo mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohija.

Đukanović je, u odgovoru na pitanje poslanika Mladena Bojanića, kazao da su državne garancije koje je Vlada ranije dala za otplatu kreditnih i drugih obaveza kompanija, pomogle da se spasu te kompanije i da se poveća ekonomski rast. Reč je o nikšićkoj Železari, Kombinatu aluminijuma u Podgorici, listu Pobjeda, Rudniku boksita i drugim.

Bojanić je rekao da je od Pobjede "samo ostalo grdilo dugova".

"Sve su to živa preduzeća", rekao je Đukanović.

Iseljavanje stanovnika severa Crne Gore je tendencija koja traje decenijama, rekao je Đukanović u odgovoru na jedno pitanje, pri čemu je ocenio da se sadašnja situacija s tim u vezi pokušava politizovati. Vlada, kako je naveo, već godinama radi na ujednačavanju regionalnog razvoja Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Đukanović: Društvene institucije ruži, SDP-u prigovara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2015, 15:57

Tokom premijerskog sata održanog u srijedu, predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović je, odgovarajući na pitanje iz poslaničkog kluba sopstvene partije osuo paljbu po brojnim društvenim činiocima koji, po njemu, opstuiraju Vladine aranžmane sa stranim investitorima...Koristeći teške riječi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.