Đukanović: DPS okosnica svih uspjeha

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: DPS okosnica svih uspjeha

PODGORICA - Demokratska partija socijalista /DPS/ bila je okosnica svih savremenih uspjeha Crne Gore, ocijenio je lider ove partije Milo Đukanović.

"I kada je Crna Gora jedina sačuvala mir i ekonomski sklad i kada je krajem devedesetih godina prošlog vijeka odbila rat protiv NATO, i kada je prihvatila neobičnu formulu nezavisnosti - DPS je bio politički faktor koji je realizovao sve čime se danas ponosi Crna Gora", rekao je Đukanović na sedmom Kongresu stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Prema njegovim riječima, posljednja dešavanja pokazuju da je lako aktivirati balkanska žarišta.

Đukanović je ponovio da je Crna Gora lider u evroatlantskim integracijama, te da je dobar susjed. On je naglasio da očekuje brz ulazak ove zemlje u NATO.

"Na posebnoj probi je sposobnost Vlade da privuče investitore. Nažalost, u posljednje vrijeme to nije bio slučaj u vladajućoj koaliciji", naveo je on.

Đukanović je posebno istakao da su dva sistemska deficita crnogorskog društva - nedostatak vladavine prava i nedovoljan fond znanja.

"Na sljedećim parlamentarnim izborima moramo prekinuti praksu da ministri iz vladajuće koalicije glasaju protiv svog koalicionog partnera", poručio je Đukanović.

Na početku Sedmog Kongresa DPS-a, koji se održava u Podgorici, odata je pošta preminulom potpredsjedniku stranke Željku Šturanoviću.

Na Kongresu će 450 delegata iz svih opština Crne Gore birati predsjednika partije, njegovog zamjenika, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi sastav Glavnog odbora, a jedini kandidat za predsjednika DPS-a je aktuelni lider Milo Đukanović.

Gosti na ovom skupu su i predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, ambasador BiH u Podgorici Đorđe Latinović, ambasador Rusije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko, te predstavnici političkih partija iz Crne Gore i regiona, kao i međunarodnih organizacija.

Kongresu prisustvuju, između ostalih, član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac, funkcioner HDZ-a BiH Marinko Čavara, član vladajućeg SNS-a u Srbiji Nikola Selaković, Žarko Obradović iz SPS-a, predsjednik Liberalne demokratske partije Čeda Jovanović, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predsjednik Socijalističke internacionale Luis Ajala.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.