Ex -Yu

Đukanović: DPS okosnica svih uspjeha

Đukanović: DPS okosnica svih uspjeha
Đukanović: DPS okosnica svih uspjeha

PODGORICA - Demokratska partija socijalista /DPS/ bila je okosnica svih savremenih uspjeha Crne Gore, ocijenio je lider ove partije Milo Đukanović.

"I kada je Crna Gora jedina sačuvala mir i ekonomski sklad i kada je krajem devedesetih godina prošlog vijeka odbila rat protiv NATO, i kada je prihvatila neobičnu formulu nezavisnosti - DPS je bio politički faktor koji je realizovao sve čime se danas ponosi Crna Gora", rekao je Đukanović na sedmom Kongresu stranke.

Prema njegovim riječima, posljednja dešavanja pokazuju da je lako aktivirati balkanska žarišta.

Đukanović je ponovio da je Crna Gora lider u evroatlantskim integracijama, te da je dobar susjed. On je naglasio da očekuje brz ulazak ove zemlje u NATO.

"Na posebnoj probi je sposobnost Vlade da privuče investitore. Nažalost, u posljednje vrijeme to nije bio slučaj u vladajućoj koaliciji", naveo je on.

Đukanović je posebno istakao da su dva sistemska deficita crnogorskog društva - nedostatak vladavine prava i nedovoljan fond znanja.

"Na sljedećim parlamentarnim izborima moramo prekinuti praksu da ministri iz vladajuće koalicije glasaju protiv svog koalicionog partnera", poručio je Đukanović.

Na početku Sedmog Kongresa DPS-a, koji se održava u Podgorici, odata je pošta preminulom potpredsjedniku stranke Željku Šturanoviću.

Na Kongresu će 450 delegata iz svih opština Crne Gore birati predsjednika partije, njegovog zamjenika, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi sastav Glavnog odbora, a jedini kandidat za predsjednika DPS-a je aktuelni lider Milo Đukanović.

Gosti na ovom skupu su i predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, ambasador BiH u Podgorici Đorđe Latinović, ambasador Rusije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko, te predstavnici političkih partija iz Crne Gore i regiona, kao i međunarodnih organizacija.

Kongresu prisustvuju, između ostalih, član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac, funkcioner HDZ-a BiH Marinko Čavara, član vladajućeg SNS-a u Srbiji Nikola Selaković, Žarko Obradović iz SPS-a, predsjednik Liberalne demokratske partije Čeda Jovanović, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predsjednik Socijalističke internacionale Luis Ajala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije