Đukanović: Crna Gora nije na ivici bankrotstva

Izvor: Politika, 21.Mar.2013, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora nije na ivici bankrotstva

Od našeg stalnog dopisnika

Podgorica – Predsednik Vlade Milo Đukanović rekao je juče, u okviru premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, da će plan vlade o preuzimanju Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) omogućiti da ta kompanija i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) budu profitabilne.

„Predlog podrazumeva da vlada preuzme obavezu koju je već garantovala, 103 miliona evra garancija, da izmiri dug prema Elektroprivredi, i da se između KAP-a i EPCG >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << definiše šestogodišnji ugovor o isporuci struje. Crna Gora nije na ivici bankrotstva, može bez problema da podnese ovaj teret, i naše uverenje je da i KAP i EPCG mogu biti nakon svega profitabilni”, kazao je Đukanović, odgovarajući na poslaničko pitanje funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Komentarišući Đukanovićev odgovor, Mandić je rekao: „Aranžman sa Rusima proizveo je nesagledive posledice za sve građane Crne Gore, a vi ste i dalje na čelu vlade.”

Odgovarajući na pitanje šefa poslaničkog kluba SNP-a Srđana Milića, šta je bilo sa ostavkama koje su zaposleni u državnim službama kovertirali, Đukanović je istakao da su pred njim još tri i po godine rada na mestu premijera „i one su svakog dana aktuelne”.

„Preda mnom je svakodnevno preispitivanje kvaliteta rada svakog pojedinca u administraciji sa ambicijom da obezbedimo administraciju koja će biti lojalna interesima Crna Gore, profesionalna, posvećena i dovoljno moralna da se suoči sa svim izazovima sa kojima će se suočavati Crna Gora”, rekao je Đukanović.

Upitan kada se može očekivati početak gradnje autoputa prema severu Crne Gore, predsednik Vlade Crne Gore je naveo da „vlada trenutno pregovara sa tri međunarodna partnera”.

 „Pored ta tri, još nekoliko partnera je zainteresovano za učešće u gradnji autoputa i očekujem da vlada definiše partnera i uskoro krene u taj ključni infrastrukturni projekat”, dodao je on.

------------------------------------------------------------------------

Vujanović prvi na listi

Podgorica – Državna izborna komisija (DIK) žrebom je odlučila da predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović bude prvi na glasačkom listiću, a nezavisni kandidat Miodrag Lekić drugi. Predsednički izbori 7. aprila biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon obnove nezavisnosti 2006. godine i koštaće 1,2 miliona evra. Biračko pravo na predsedničkim izborima u Crnoj Gori imaće 512.715 građana.

Novica Đurić

objavljeno: 21.03.2013.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zaduženje Crne Gore manje od predviđenog

Izvor: Capital.ba, 21.Mar.2013

PODGORICA, Crna Gora će se ove godine zadužiti manje nego što je predviđeno budžetom, odnosno za 220 miliona evra, rekao je crnogorski ministar finansija Radoje Žugić. On je podsjetio da ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.