ĐUKANOVIĆ IZNEO NEPRISTOJNU PONUDU SPC: Kako će reagovati vrh srpske crkve?

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 11:49

ĐUKANOVIĆ IZNEO "NEPRISTOJNU PONUDU" SPC: Kako će reagovati vrh srpske crkve?

Razgovori o ovom predlogu Crne Gore bi trebalo da se vode uz asistenciju međunarodnih institucija, predložio je navodno Đukanović.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je da se od 1. juna do 1. avgusta vode pregovori između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, prenose nezvanično crnogorski mediji.

Prema tim informacijama, SPC u Crnoj Gori na osnovu predloga Đukanovića trebalo da se preimenuje u pravoslavnu crkvu Crne Gore, a protokolarna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jurisdikcija bi ostala u okviru Srpske pravoslavne crkve. Prema tom predlogu, crkvena služba bi se vršila isključivo po pravoslavnim kanonima.

Sveštenstvo "pravoslavne crkve Crne Gore" bi po predlogu ostalo isto (rezidentno i stranci sa državnom boravišnom dozvolom), a zastava Crkve bi trebalo da bude grb Crnojevića.

Bogoslovija bi, prema predlogu, trebalo da radi po zakonu o školstvu Crne Gore, a došlo bi do promene Zakona o slobodi veroispovesti, gde bi se o imovini SPC vlasništvo dokazivalo u sudskom umesto u upravnom postupku.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.