DVA DANA POSLE OTKRIVANjA: Na spomeniku komitama u Nikšiću urezana četiri S

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2018, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA DANA POSLE OTKRIVANjA: Na spomeniku komitama u Nikšiću urezana četiri "S"

Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je Milo Đukanović otkrio u sredu, pronađena su urezana četiri slova "S" Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio u sredu poručivši da su oni bili "preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gore 2006", pronađena su urezana četiri slova "S".O ovome je izvestila RTCG, koja navodi da je spomenik "posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore".Đukanović je na svečanosti u Nikšiću naveo da se ovim spomenik želi poručiti da borba komita nije bila uzaludna.PROČITAJTE JOŠ: ĐUKANOVIĆ OTKRIO SPOMENIK CRNOGORSKIM KOMITIMA: Ujedinjenje - surova kazna!On je rekao da su komite bili borci za slobodu Crne Gore u vreme austrougarske okupacije u Prvom svetskom ratu i borci za odbranu njenog državnog dostojanstva nakon, kako je naveo, nasilnog pripajanja Srbiji 1918. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT U NIKŠIĆU Na spomeniku komitama urezana četiri "S"

Izvor: Blic, 28.Dec.2018

Na staklenoj površini spomenika crnogorskim komitama, koji je predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio u sredu poručivši da su oni bili "preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006", pronađena su urezana četiri slova "S".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.