DF: Izdajnike i lopove na smetlište istorije, a red je da prvo ide Milo Đukanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF: Izdajnike i lopove na smetlište istorije, a red je da prvo ide Milo Đukanović

Opozicioni Demokratski front (DF) najoštrije je danas osudio izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na sednici Opštinskog odbora DPS u Tivtu, uz poruku da je podrška njegovoj stranci pala na najniži nivo od njenog osnivanja.

U saopštenju DF-a dostavljenom Tanjugu se navodi da se zato Đukanović sinoć obraćao prvenstveno glasačima DPS-a, jer je značajan broj njih u litijama koje se dva put nedeljno održavaju u znak protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović sinoć je na sednici OO DPS Tivat rekao da "se verska sloboda zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora" i pozvao građane da "ne budu deo tog ludačkog pokreta".

Govoreći na tom skupu Đukanović je, kažu, uputio poruke s ciljem zastrašivanja onih iz svojih redova, koji su se drznuli da se vrate korenima i tradiciji časnih predaka.

Ocenjujući da je to bio, kako kažu, "jalovi pokušaj" mobilizacije i homogenizacije biračkog tela, iz DF-a poručuju da su oko Đukanovića "ostali samo okoreli ekstremi i profašistički elementi", koji nikada nisu izvorno ni pripadali toj stranci.

Pošto, kako kažu, visoki policijski funkcioneri plasiraju priču da iza nekih događaja stoje opozicione političke partije, ne shvatajući da građani imaju verska osećanja i želju da brane svetinje, iz DF-a pitaju koja partija onda stoji iza prebijanja momka u Podgorici i "uriniranja po trobojci, koja je istorijski simbol".

U uverenju da Đukanoviću, kako kažu, ističe vreme, iz DF-a poručuju da bi bilo dobro da on to što pre shvati i suoči se sa sobom.

"Da bi se vratila sebi, Crna Gora mora oterati na smetlište istorije izdajnike i lopove, a red je da prvo ide Milo Đukanović, kao glavni među njima", navodi se u saopštenju ovog opozicionog saveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.