Čijim avionom je Đukanović leteo do Majamija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čijim avionom je Đukanović leteo do Majamija?

Demokratski front (DF) pozvao je nadležne u Generalnom sekretarijatu Vlade i Predsedništvu da obaveste javnost koliko je sredstava utrošeno za novogodišnji i božićni boravak predsednika Mila Đukanovića, Lidije Đukanović i, još jednog broja osoba, bliskih tom bračnom paru.

Takođe je, kako navode u saopštenju, potrebno saopštiti da li se radilo o privatnoj ili državnoj poseti.

"Da li je Milo Đukanović ovo prekookeansko putovanje realizovao u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s Pravilnikom Generalnog sekretarijata Vlade i Predsedništva? Da li je, kako je to insistiralo Specijalno državno tužilaštvo u suđenju za "državni udar", Milo Đukanović tražio saglasnost Predsedništva DPS, ili nekog drugog državnog organa, da bi mogao realizovati ovo putovanje? Da li je potpisao nalog za službeno putovanje i podigao dnevnice", navode iz DF.

Demokratski front traži odgovor i od Agencije za vazduhoplovstvo, za koje je potrebe, kako navode u tom političkom savezu, 29. decembra, u periodu od 16 do 20 sati, avion marke Lirdžet 45, u vlasništvu Avioservisa Generalnog sekretarijata Vlade, korišćen na relaciji Podgorica – Pariz (Burže).

"Da li je u Buržeu došlo do presedanja Mila Đukanovića, Lidije Đukanović i još jednog broja njima bliskih lica? Da li je za prelet do Majamija, kao krajnjeg odredišta bračnog para Đukanović, iz Buržea korišćen "Boing" sa 27 sedišta?

"Ili je korišćen privatni avion marke "Boing" sa 27 sedišta, u vlasništvu Pola Pue, koji, po podacima FBI, slovi za visoko rangiranog člana kineske mafijaške organizacije, "Trijade 14-K", koja je odgovorna za šverc droge velikog obima širom sveta, uglavnom heroina i opijuma iz Kine ili Jugoistočne Azije", kaže u saopštenju DF.

DF, kako naglašavaju, postavlja pitanje predsedniku Đukanoviću - da li je za putovanje u Majami koristio avion Pola Pue, prenose podgorićke Vijesti.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.