CG: DPS ubedljiv na izborima, opozicija tvrdi da je pokradena

Izvor: Večernje novosti, 17.Nov.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: DPS ubedljiv na izborima, opozicija tvrdi da je pokradena

Demokratska partija socijalista (DPS), čiji je lider Milo Đukanović, ubedljivo je pobedila na subotnjim lokalnim izborima u tri crnogorske opštine - na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, a iz opozicije su saopštili da su izbori pokradeni. Prema podacima iz opštinskih izbornih komisija, DPS je osvojila apsolutnu vlast na Cetinju i u Mojkovcu, a pojedinačno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je osvojila najviše glasova i u Petnjici. DPS je u sve te tri opštine nastupala samostalno na izborima. Na izborima na Cetinju odziv birača je bio 70,4 odsto, u Mojkovcu 83, a u Petnjici 50 odsto. DPS je i do sada bila na vlasti na Cetinju, dok je ta stranka u Mojkovcu, zajedno sa Socijaldemokratskom partijom, vršila lokalnu vlast. Petnjici je krajem maja vraćen status opštine, tako da su subotnji izbori bili prvo glasanje za lokalnu samoupravu. Predstavnici opozicije ocenili su da su izbori pokradeni, zbog čega, kako su saopštili, treba preispitati njihove rezultate. "DPS je brutalnom zloupotrebom državnih resursa pokrala i ove lokalne izbore, kao što je bio slučaj i sa nedavnim predsedničkim”, kazao je jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić. Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić smatra da opozicija treba da preispita priznanje rezultata lokalnih izbora, jer je DPS, kako je naveo, nastavila praksu zloupotrebe državnih resursa u stranačke svrhe.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Preliminarno o izborima na Cetinju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2013, 14:02

Demokratska partija socijalista osvojila je na lokalnim izborima na Cetinju 19 mandata, a Socijaldemokratske partija i Pozitivna Crna Gora imaće po pet odbornika, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije. Iz OIK-a su naveli da je, prema preliminarnim rezultatima, Građanski front osvojio tri mandata...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.