Balkan nije problem, već šansa

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Balkan nije problem, već šansa"

Podgorica -- Za stabilnost i napredak Zapadnog Balkana važno je da preostala otvorena pitanja što pre dobiju demokratske i dugoročno održive odgovore, kaže Milo Đukanović.

Lider Demokratske partije socijalista i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore je to izjavio tokom razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipeom Rikerom.

Đukanović je naglasio značaj kontinuirane podrške koju SAD pružaju Crnoj Gori u ostvarivanju njenih strateških >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prioriteta i ukazao na važnost unapređenja ekonomske saradnje i stvaranja uslova za privlačenje američkih investitora.

"Balkan nije prevashodno problem, nego šansa, a time i deo rešenja za stabilnost i jedinstvo Evrope i snažnije evroameričko partnerstvo", istakao je on.

Đukanović i Riker su, kako je saopšteno iz DPS-a, ukazali na značaj regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana za proces njihove integracije u EU i NATO.

Riker je ponovio ocenu da je Crna Gora dobar primer stabilnosti i demokratskog napretka i pouzdan partner SAD i međunarodne zajednice.

On je, kako se navodi, preneo ohrabrenje Crnoj Gori da nastavi sa implementacijom društvenih reformi na putu integracije u NATO i EU.

Ocenjujući da Crna Gora svojim delovanjem u pravcu integracija daje snažan doprinos političkoj bezbednosnoj stabilnosti regiona, Riker je ukazao na značaj učešća crnogorskih vojnika u mirovnim misijama, a time i njenog doprinosa uspostavljanju i očuvanju globalnog mira i demokratije.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Balkan nije problem, već šansa

Izvor: Akter, 26.Nov.2012

Za stabilnost i napredak čitavog regiona od velikog značaja je da preostala otvorena pitanja Zapadnog Balkana što pre dobiju demokratske i dugoročno održive odgovore, saopštio je lider Demokratske partije socijalista i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Milo Đukanović tokom razgovora sa...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.