SPC ne razume promene u Srbiji

Izvor: B92, 20.Maj.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPC ne razume promene u Srbiji"

Ulcinj -- Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da Srpska pravoslavna crkva pokazuje da nije dovoljno razumela promene koje se dešavaju u Srbiji.

"Mislim da je prava reakcija na Amfilohijeve govore došla iz političkog vrha Srbije. Ne bih tom pitanju pridavao veliki značaj", kazao je Đukanović novinarima u Ulcinju, gde je otvorio most na Port Mileni, komentarišući istup mitropolita Amfilohija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na skupu Srba sa severa KiM u Beogradu.

Amfilohije je tada slućio liturgiju za upokojenje vlade.

Đukanović je takođe rekao da očekuje da će inauguraciji predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića večeras na Cetinju prisustvovati svi politički odgovorni ljudi. "To je svečani čin. Verujem da će svi ozbiljni politički delatnici tom činu prisustvovati. Građani su odlučili na izborima, tako da se nadam da će većina politički ozbiljnih ljudi biti na inauguraciji", naveo je Đukanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović komentariše SPC

Izvor: Akter, 20.Maj.2013

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokazuje da nije dovoljno razumela promene koje se dešavaju u Srbiji

Nastavak na Akter...

Đukanović: Srpska pravoslavna crkva ne razume promene u Srbiji

Izvor: Press, 20.Maj.2013

"SPC još uvek nedovoljno dobro razume promene koje se događaju na srpskoj političkoj i društvenoj sceni. SPC, kao jedan od stubova pogrešne državne politike Srbije u prethodnim godinama i decenijama, rekao bih, po inerciji nastavlja da otvara pitanja koja samo mogu da kvare odnese Srbije sa susedima",...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.