Sportisti u Sočiju bez meteorita

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportisti u Sočiju bez meteorita

Međunarodni olimpijski komitet odbacio je ideju da se osvajači zlatnih medalja na Igrama u Sočiju nagrade i komadićima meteorita koji je pao na tlo Čeljabinska.

Meteorit je brzinom od 30 kilometara u sekundi 15. februara prošle godine eksplodirao iznad Čeljabinska, koji se nalazi 1.500 kilometara istočno od Moskve i tom prilikom je povređeno 1.200 ljudi.

Zvaničnici Čeljabinska su želeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u subotu obeleže godišnjicu pada tog meterota tako što bi desetoro osvajača zlatnih medalja dobili i po njegov komadić, ali je MOK saopštio da bi to moglo da bude ostvareno samo po završetku Igara.

Znamo da ljudi iz tog regiona žele da daju sportistima poseban poklon, ali smatramo da za to nema razloga tokom održavana takmičenja. Ukoliko žele da sportistima nešto poklone, neka to učine posle Igara”, rekao je izvršni direktor Olimpijskih igara u Sočiju Gilbert Feli.

Feli je istakao da tokom svečanosti dodele medalja neće biti nikakvih dodatnih poklona iz tog ruskog regiona.

MOK sa izuzetnom pažnjom štiti svoje ime i brend, ne dopuštajući bio kakve ‘dodatke’, naročito tokom takmičenja i za vreme ceremonija dodele medalja koje prate višemilionski auditorijum širom sveta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Metoriti neće biti nagrada u Sočiju

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2014

SOČI - Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odbacio je ideju da se osvajači zlatnih medalja na Zimskim olimpijskim igrama nagrade i komadićima meteorita koji je pao na tlo Čeljabinska prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.