KAO SMAK SVETA: Meteorit eksplodirao iznad Bukurešta, noć se pretvorila u dan!

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jan.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO SMAK SVETA: Meteorit eksplodirao iznad Bukurešta, noć se pretvorila u dan!

Pogledajte kako je rano ujutro, pred Božić, u 3.05 po lokalnom vremenu, eksplodirao meteorit iznad rumunske prestonice, a njegova svetlost pretvorila je noć u dan, preneo je “Mašabl”.

Dezintegraciju meteorita iznad Bukurešta snimilo je nekoliko kamera širom grada, uključujući jednu na krovu bezbednosne kompanije NXDATA, čiji snimak prilažemo.

Još jedna kamera prikazala je svetlost na nebu iz ugla >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << aerodroma Otopeni.

Kako je navela Rumunska svemirska agencija (ROSA), događaj je uzrokovan meteoridom, koji je u Zemljinu atmosferu ušao na visini od 50-70 kilometara, iznad područja između Bukurešta i Vrancea.

Nije poznato da li je ovaj meteorid postao meteorit, to jest da li je ijedan njegov deo preživeo prolazak kroz atomosferu naše planete i pao na tlo. Najverovatnije je izgoreo u atmosferi i nije bilo štete, navode iz ROSA.



Izvor: blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.