Građane uznemirio plavi snijeg

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građane uznemirio plavi snijeg

ČELJABINSK - Mještane ruskog grada Čeljabinska, na Uralu, gdje je prije dvije godine pao meteorit, jutros je iznenadio plavi snijeg koji je pao na ulice i krovove.

"Jutros smo svi primijetili plavi snijeg na krovovima, parkinzima, što nas je uznemirilo", izjavio je jedan od očevidaca ruskoj televiziji "Raša tudej".

Plavi snijeg uočen je u industrijskoj zoni u predgrađu.

Prema riječima očevidaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plavi snijeg mirisao je na gvožđe.

Dopisnik lokalnog portala "Telefakt" javio je da se "mogao osjetiti slatkast ukus u ustima" u blizini gomile plavog snijega. Pojedini su se žalili na suvoću grla tokom prolaska nedaleko od "kontaminirane" zone.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije i Ministarstvo ekologije nisu reagovali na pozive.

Ruska medijska kuća "Lajf njuz" javila je da je "riješila misteriju" navodeći da plavi snijeg ne treba da bude razlog za zabrinutost jer je došlo do "manjeg curenja" iz lokalnog postrojenja koje pravi boje za vaskršnja jaja.

Kompanija je saopštila da sporni kolorant ne predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Opet misterija u Čeljabinsku: Plavi sneg prekrio grad

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2015

Meštane ruskog grada Čeljabinska na Uralu, gde je pre dve godine pao ogroman meteorit, jutros je iznenadio plavi sneg koji je prekrio na ulice i krovove u nekim delovima grada...- Jutros smo svi primetili plavi sneg na krovovima, parkinzima, što nas je uznemirilo - rekao je jedan od stanovnika Čeljabinska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.