Vučić: Žandarmi na gotovs!

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Žandarmi na gotovs!

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio u Merdaru jaču zaštitu policije: Menjamo zakon da bi naše snage brže reagovale. Albancima više neće pasti na pamet da divljaju n Dva punkta za obuku terorista.

 
SRBIJA će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, ali i pripadnike policije i žandarmerije koji čuvaju naše građane.
To je u nedelju u Merdaru poručio premijer Aleksandar Vučić, prilikom obilaska amdinistrativne linije i baze žandarmerije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nadomak koje je prošle nedelje ubijen Stevan Sinđelić (31), pripadnik kraljevačkog odreda.
Posle razgovora sa žandarmima i radnog doručka, kojem su prisustvovali prvi čovek MUP Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović, predsednik Vlade je najavio pripremu novih podzakonskih akata u narednih 15 dana:
- Policija i žandarmerija od sada će imati manja ograničenja u delovanju. Pripadnik policije koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta je viknuo: „Baci pušku“, što je on odbio da učini. Ali ubuduće, pripadnici policije imaće pravo brže da deluju, što će biti i zakonom regulisano. Pripadnici žandarmerije će dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti. Albancima iz opštine Podujevo neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze.
Premijer je naveo da se ne može dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu, pljačkaju i da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za ubijanje srpskih snaga bezbednosti.
- Banditi su bili u zasedi od osam uveče do pet ujutru, kada je Sinđelić ubijen zločinačkom rukom. Pripadnik žandarmerije bio je veoma hrabar. Podneo je veliku žrtvu jer je sa teroristima hteo da se ponašao kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati. Ali, oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja.
Vučić je naveo da teroristi rade organizovano i u sadejstvu sa pojedinim organima iz Prištine, kao i da postoje dva punkta u kojima se teroristi obučavaju za napade.
- Više sam poziva dobio od mnogih međunarodnih predstavnika pre dve nedelje, kada je isključivana struja u Trnovcu i Bujanovcu, nego što sam primio telegrama i izjava saučešća povodom zločinačkog ubistva i terorističkog akta počinjenog nad pripadnikom srpskih bezbednosnih snaga. Niko se ne pita odakle toliko automatsko oružje Albancima i ko ih je pustio da priđu administrativnoj liniji.
Da se mogu osećati bezbedno, odnosno, da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, premijer Vučić ponovio je i u razgovoru sa meštanima Merdara, ali i istovremeno dodao da od svih građana očekuje veće poštovanje policije i žandarmerije.
- Naše puteve ćemo napraviti, a sve one puteve kojima teroristi dolaze uništićemo mehanizacijom.
Komandant žandarmerije Milenko Božović je upoznao premijera i ministra da je amdinistrativna linija kuršumlijske opštine dugačka 102 kilometra i da su u prethodnih par godina na ovom području zabeležene 94 ilegalne seče šume kao i četiri direktna oružana napada na policiju.
MUŠTULUK OD PREMIJERA
PRILIKOM obilaska žandarmerije u bazi na Merdaru, kolege su „privele“ jednog žandarma da sačeka premijera. Ne znajući o čemu se radi, žandarm je mirno stajao ispred Vučića koji mu je saopštio da je postao otac.
- Rodio ti se sin, čestitam, neka je sa srećom i da je živ i zdrav – rekao je premijer Nenadu Filipoviću iz Niša, kazavši mu da skine opremu i da ide kući.
Izvor: Večernje novosti
The post Vučić: Žandarmi na gotovs! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Žandarmi na gotovs!

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2014

SRBIJA će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, ali i pripadnike policije i žandarmerije koji čuvaju naše građane. To je u nedelju u Merdaru poručio premijer Aleksandar Vučić, prilikom obilaska amdinistrativne linije i baze žandarmerije nadomak koje je prošle nedelje ubijen Stevan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.