Žandarmi na gotovs!

D. Zečević

31. 08. 2014. u 09:00

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio u Merdaru jaču zaštitu policije: Menjamo zakon da bi naše snage brže reagovale. Albancima više neće pasti na pamet da divljaju n Dva punkta za obuku terorista

SRBIJA će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, ali i pripadnike policije i žandarmerije koji čuvaju naše građane.

To je u nedelju u Merdaru poručio premijer Aleksandar Vučić, prilikom obilaska amdinistrativne linije i baze žandarmerije nadomak koje je prošle nedelje ubijen Stevan Sinđelić (31), pripadnik kraljevačkog odreda.

Posle razgovora sa žandarmima i radnog doručka, kojem su prisustvovali prvi čovek MUP Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović, predsednik Vlade je najavio pripremu novih podzakonskih akata u narednih 15 dana:

- Policija i žandarmerija od sada će imati manja ograničenja u delovanju. Pripadnik policije koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta je viknuo: „Baci pušku“, što je on odbio da učini. Ali ubuduće, pripadnici policije imaće pravo brže da deluju, što će biti i zakonom regulisano. Pripadnici žandarmerije će dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti. Albancima iz opštine Podujevo neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze.

Premijer je naveo da se ne može dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu, pljačkaju i da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za ubijanje srpskih snaga bezbednosti.

“MIGOVI“ PONOVO UZLEĆU PREMIJER Vučić je rekao i da će sva tri aviona „mig 29“ kao i „migovi 21“ biti ponovo kompletno na raspolaganju bezbednosnim snagama jer su za njih stigli akumulatori koji su donacija Ruske Federacije. - Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i mi smo mu zahvalni. Srbija će tako, prvi put nakon dugo vremena, imati pun suverenitet na srpskom nebu.

- Banditi su bili u zasedi od osam uveče do pet ujutru, kada je Sinđelić ubijen zločinačkom rukom. Pripadnik žandarmerije bio je veoma hrabar. Podneo je veliku žrtvu jer je sa teroristima hteo da se ponašao kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati. Ali, oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja.

Vučić je naveo da teroristi rade organizovano i u sadejstvu sa pojedinim organima iz Prištine, kao i da postoje dva punkta u kojima se teroristi obučavaju za napade.

- Više sam poziva dobio od mnogih međunarodnih predstavnika pre dve nedelje, kada je isključivana struja u Trnovcu i Bujanovcu, nego što sam primio telegrama i izjava saučešća povodom zločinačkog ubistva i terorističkog akta počinjenog nad pripadnikom srpskih bezbednosnih snaga. Niko se ne pita odakle toliko automatsko oružje Albancima i ko ih je pustio da priđu administrativnoj liniji.

Da se mogu osećati bezbedno, odnosno, da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, premijer Vučić ponovio je i u razgovoru sa meštanima Merdara, ali i istovremeno dodao da od svih građana očekuje veće poštovanje policije i žandarmerije.

- Naše puteve ćemo napraviti, a sve one puteve kojima teroristi dolaze uništićemo mehanizacijom.

Komandant žandarmerije Milenko Božović je upoznao premijera i ministra da je amdinistrativna linija kuršumlijske opštine dugačka 102 kilometra i da su u prethodnih par godina na ovom području zabeležene 94 ilegalne seče šume kao i četiri direktna oružana napada na policiju.

MUŠTULUK OD PREMIJERA

PRILIKOM obilaska žandarmerije u bazi na Merdaru, kolege su „privele“ jednog žandarma da sačeka premijera. Ne znajući o čemu se radi, žandarm je mirno stajao ispred Vučića koji mu je saopštio da je postao otac.

- Rodio ti se sin, čestitam, neka je sa srećom i da je živ i zdrav - rekao je premijer Nenadu Filipoviću iz Niša, kazavši mu da skine opremu i da ide kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (125)

D. Morrissey

31.08.2014. 09:57

Pa vi ih posetili ili neposetili jedan decko iz Zandarmerije je stradao. Poznajem dosta ljudi sa juga Srbije i veoma veoma sumljive se price cuju u vezi nase Zandarmerije.

gvatemala

31.08.2014. 10:04

i sta se postize odlaskom na to mesto - problemi se resavaju izdavanjem pravih naredjenja - a ne odlaskom tamo gde su nacinjeni propusti

mi

31.08.2014. 10:37

@gvatemala - Odlaskom na to mesto se dobija dorucak !!! Eto za to su samo spremni nasi politicari, uz naravno dobre dnevnice oni ce opet zamajavati narod praznim pricama i uvek trubiti jedno te isto....coveku se smuci da ih vise slusa !

DW

31.08.2014. 10:08

Od posete ne vajde nego Vučić treba da radi na ukidanju kopnene zone bezbednosti da bi država mogla svim raspoloživim sredstvima da zaštiti "adminstrativnu linijiu" na kojoj se plaća carina.

D. Morrissey

31.08.2014. 10:44

@DW - @DW upravu si sta pises ali i da uklone administativnu, ali Vucic to nesme da trazi radi pojena iz Brisela jel BG je pod teskim pritiscima. Pa dok smo bili na KiM sa vojskom i policijom, policija se tri puta povlacila i dolazila kod teroriste Adema Jasharija kod Donjega Prekaza. Ko nas je tada sprecavao? Pa ondak je Rusija udarila veto 1998 za Kosovo i dala nam godinu dana. Ko nas je i tada sprecavao?

Fridomn

31.08.2014. 10:15

Koje dve žrtve bre,lopov i ubica je žrtva ??? Ovi iz NATO su licemeri bez premca...

Putinova opozicionarka

31.08.2014. 10:46

@Fridomn - Svako je svestan da infrastruktura je vazan konkurent kriminalu. Duple funkcije unistavaju demokratiju.

Mali bata

31.08.2014. 10:29

Dobrojutro dragi citaoci, kriticari! Iz osnove iz koje zelim da izvucem i vratim ugled cast i iskernost politici, narodu i Srbiji, moze slobodno da se kaze ovo je, grubo pojednostavljivanje kriminala!

Tanja

31.08.2014. 10:40

Ne razumem KFOR i EULEX. Izjavljuju saučešće Albancu - kriminalcu koji je otkriven i likvidiran u pokušaju krađe. Strašno!

зокс

31.08.2014. 13:16

@Tanja - Тања,благо теби!И ја бих волео бити такав као ти!

Гордана

31.08.2014. 10:41

Тај део територије треба појачати са нашом жандармеријом како би безбедност била још стабилнија . Спречити Албанцима са Косова да краду природне ресурсе Србије и приватну имовину грађана са тог дела. Лоповима, криминалцима и терористима се морају показати зуби.

Нина

31.08.2014. 10:42

Како време пролази тако се показује чињеница да је само фарса око тзв. независног Косова. Суштина целе приче је пустошење, пљачкање и уништење Српског живља, Српске културе и све Српскога на Косову и Метохији. Овај трагичан догађај где је страдао наш жандарм ову моју тезу потврђује. Имам поверења у садашнју власт која ми улива наду да ће овом проблему озбиљно и одговорно приступити и предузети адекватне мере како би заштитили грађане тог дела од Албанских криминалаца.

Prle

31.08.2014. 10:44

Kakve ste izjave prethodnih meseci davali vezano za policiju, treba da vas bude sramota sto ste dosli u Merdare. Alo gospodo, osvestite se i shvatite da vam policija nije bila nikada u gorem stanju, ali u svakom smislu... BRUKO !

vidan

31.08.2014. 10:54

Podrška od državnog vrha je neophodna našoj žandarmeriji, pogotovo nakon gnusnog ubistva njihovog kolege

Sloba

31.08.2014. 10:55

Neophodno je što pre stabilizovati situaciju kod Merdara. Ne treba nam nova eskalacija nasilja i terorizma. Verujem da će policija regulusati to. Prisustvo Vučića i Stefanovića će dodatno smiriti situaciju.

rista

31.08.2014. 10:55

Kakve koristi od posete?Sve će se završiti sa isjavom saučešća i isragom u toku koja kao i sva dosadašnja ubistva ostaenrazjašnjen.Koliko je srba u zatvora zbog "zločina" nastalih branći svoju zemlju,a koliko je albanaca u zatvoru zbog zločina nad srbima?A država Srbija i ne haje mngo zato važno je da se u briselu što više dodvore našim "prijateljima" koji nas onako krvnčki izbombarovaše u unnajnepravednijem ratu u istoriji kada 19 država bez objae napadoše srbiju.Sad su nam to najbolji prij

dejan

31.08.2014. 11:38

@rista - Da drzava ne haje kako ti kazes, danas premijer i ministra ne bi otisli dole, po tebi najbolje da nista ne uradimo, da ne podignemo bezbednost na navisi moguci nivo, da ne opremimo zandarmeriju, ali jos jedan ljudsi zivot je ugasen.

Stana

31.08.2014. 10:58

Pozitivno od premijera sto je posetio zandarmeriju na taj nacin im je pruzio podrsku ,vlada ipak mora raditi na tome da pocinioci ubistva budu pronadjeni.

Jagoda

31.08.2014. 11:04

Posle nemilog incidenta, ministar unutrašnjih opslova je reagovao munjevito i adekvatno. Sada neka se Albanci češu po glavi i dobro razmisle da li će ići ponovo da kradu drva.

ss

31.08.2014. 12:47

@Jagoda - Uh, mnogo smo opasni. Od par šumokradica ne možemo da se odbranimo. A da vratimo Kosovo gospodo?

Petra

31.08.2014. 11:15

Uovom trenutku je potrebna podrska vrha drzave zandarmeriji,pozitivno od premijera Vucica sto ih je posetio.

Nikola Bozic

31.08.2014. 11:27

Mir i bezbednost treba da su nam na prvom mestu a lep je gest premijera sto je sa svojim funkcionerima pruzio podrsku i na terenu.

Dragica

31.08.2014. 11:29

NIsam ni sumnjala da će premijer pružiti neophodnu pomož našim hrabrim žandarmima kao i da će pravnim sredstvima omogućiti žandarmeriji da brže i efikasnije reaguje na ovakve stvari sa jedne strane a sa druge da se sačuvaju životi naših branilaca.

HannaB

31.08.2014. 11:32

Čitam neke komentare i ne verujem da postoje oni koji ne uočavaju ozbiljnost i poruku posete premijera pripadnicima Žandarmerije.Ovo jasno poručuje da se u Srbiji neće tolerisati terorizam na teritoriji naše države.

Лала - Банат

31.08.2014. 17:07

@HannaB - И ја читам МНОГЕ коментаре, укључујући и твој, и не могу чудом да се начудим колики је овде постотак безочних + бесловесних ботова, тролова и шиптара (или њихових истомишљеника) који неуморно балегају о томе како Косово и Метохија нису саставни део Србије. Или је то ипак свега пар неписмених јадника који се по партијском задатку потписују разним (углавном тотално бесмисленим) "именима", у то не желим да улазим...

Drzavnik

31.08.2014. 11:37

Drzava mora da spreci nastanak jos vecih teroritickih akcija na podrucju Merdara i KZB-a, narocito spreciti ubacivanje Albanaca i secu suma i ostale protivpravne radnje.

Vojvođanin

31.08.2014. 11:43

Svoj teritorij i treba štititi. Ali naš još malo više nećete. Obavestiti srpsku javnost način ulaska u EU. Mađarska inzistuje da prvo Vojvodina uđe u EU a Srbija možda tek kad prizna Kosovo. Oni su svesni kako ulaska Srbije u EU nema bez priznanja Kosova i zato žele nekadašnju Južnu Ugarsku pre toga unutra. A to znači -vrati koko šta si pozobala. Možda kad bi javnost znala te detalje bilo bi pšotenije. A ovaj sastanak u Nemačkoj je glavna tema bilo to a ne nekakav drum. To je magla za javnost.

Realista

31.08.2014. 15:52

@Vojvođanin - A na osnovu cega to Madjarska zahteva? Vecinskog stanovnistva? Vojvodina je pripadala danas nepostojecoj Austrougraskoj monarhiji. . Hoces njenu restauraciju? Sacekj jos maloda vidis sta ce ostati od EU pa onda "procenjuj"

Лала - Банат

31.08.2014. 16:59

@Vojvođanin - @ "Vojvođanin": Аааааахахахахаха!!! `Ајде пали бре, полуписмени тролчићу у покушају... Ти си "Vojvođanin" исто онолико колико сам и ја Марсовац. На страну све оно што си налупетао...

Milkica

31.08.2014. 11:45

Eto Vučić je stigao i tamo! On svuda stiže i za sve ima vremena! A neka neko pokuša da se seti kada je neki premijer bio u Merdaru!

sreto

31.08.2014. 11:48

Dok VI gospodine Vucic STITITE, ONI UBIJAJU! Dal'je Srpskom narodu zastita, i vas susret sa predstavnicima terorista Kosova, u Berlinu pre par dana?!

Miroslav Lovre

31.08.2014. 12:00

Ako budemo štitili svoju teritoriju potpisujući sporazume kao što je onaj u Briselu, crno nam se piše. Beogradski pašaluk...

maroko

31.08.2014. 12:02

Ne smemo popustiti nikako na ovakve incidente. Dokle vise ti albanci da nam ubijaju I maltretiraju ljude. Dobro je da Vlada pojačava brojnost ljudi na granici.

Slavuj

31.08.2014. 12:03

Sad je takva situacija da ne smemo da odstupimo ni za pedalj. Vidim da je Vlada ozbiljnoi shvatila stvar i vidim da se preduzimaju mere da se tako nešto ne ponovi.

Косовка

31.08.2014. 12:12

Зар није време, уз овај тужни повод и немоћ ЕУлекса и КФОР-а, да Србија затражи поштовање Р1244 и повратак 1.000 припадника жандармерије и војске на КиМ? Забога, ради се о одлуци Савета безбедности УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА, а не о изјави неког немачког посланика, службеника ЕУ администрације или портпарола помоћника нечијег заменика! Русија нам је, уз савет да питање КиМ решавамо у СБ УН, обећала и пуну подршку, као стална чланица Савета безбедности.

Izabela

31.08.2014. 12:14

Podujevo je uvek bilo leglo iredente. Promenom načina zaštite sa ove strane administrativne linije ,biće bolja i delotvornija zaštita.

Zivkovicka

31.08.2014. 12:18

Ja verujem da mi znamo kako da zastitimo nas narod tamo ali neka to urade i Kfor i Euleks a ne da sluze tamo samo kao ukraas i da stite samo albance

weRushka

31.08.2014. 12:20

Srbija i ne treba i neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji.Ovu poruka je jasna i treba shvatiti upravo tako,a izlazak premijera i ministra na teren je potvrda tome.Zaštititi svoj narod.

IVA KG

31.08.2014. 12:26

Svi znamo na sta su sve spremni albanski teroristi, imali smo iskustva sa kosova, jer ubistvo pripadnika zandarmerije nije nista drugo nego terorizam, i drzava po mom misljenju treba da reaguje odlucno, dosta je nasa policija izigravala glinene golubove, jer ne smemo da dozvolimo da nam se istorija ponavlja i yato treba dati mnogo veca ovlascenja zandarmeriji.

coneBOJ

31.08.2014. 12:29

Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji,zato su premijer i ministar MUP-a tamo.Ono što se nažalost desilo i te kako je povod posete,da se više stavi tačka na terorizam i gubitke srpskih života na našoj teritoriji od strane terorista.

milos

31.08.2014. 12:29

treba povratiti kosovo to je zadatak za sve generacije.a za ovu da nedopusti da ijedan politicar cak i ne pomene priznavanje bilo koje vrste direktno ili indirektno jer sto je patrijarh Pavle jos govorio da je sve izgubljeno kada mi priznamo i potpisemo da prihvatamo priznanje bilo ono direktno ili INDIREKTNO

ako puste komentar ali sumnjam

31.08.2014. 14:25

@milos - иста ова жандармерија је рушила српске барикаде по северу Косова и тукла и хапсила србе,обезбеђивала шиптарске изложбе у центру Београда,потражите по интернету снимке,иста ова ће и свој народ да бије ....неће проћи много времена,сад лупајте минусе до бесвести али ово вам је истина.Потражите пои

Паланчанка

31.08.2014. 16:54

@milos - На погрешне људе си љут! Зар су они криви што морају да изврше нечија наређења?

cenzura je pokazatelj diktature

31.08.2014. 12:33

Patroliranje nebom sa neverovatnom silom od tri avionska krsa (malo fali da dostignu Albaniju sa njena cetiri), ali zahvaljujuci insistiranju Rusa na poklonu - sa novim akumulatorima; manja ogranicenja za zandarmeriju i ostalu policiju; organizovana kriminalna grupa drvoseca; deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti... Nedostaju samo "strani placenici i domaci izdajnici" uz jos nekoliko nijansi crnila. Ukratko - srpski napredni radikali.

nena

31.08.2014. 12:34

Ova poseta je ogromna podrska nasim ljudima koji svakodnevno ocekuju upad bandita koji ne prezaju ni od cega, pa doslo je vreme da vise ne moze tako, svim silama treba stititi jug.

M.Mladenovic

31.08.2014. 12:45

Srbija bi umela,ali nedozvoljava saveznik Njemacka.Premijer Vucic nikako da poveze ko stoji iza ovakvog Kosova i te razularene mase,dobro naoruzane,i ko nam je novi saveznik.Ko to precutkuje nije u stanju da se brani ni u kakvim okolnostima.

Vlada Erding

31.08.2014. 13:59

@M.Mladenovic - On sve zna ali ne moze nista da ucini. Takva nam je sudbina. Sama izjava da nase ratno vazduhoplovstvo, ima samo cetiri ispravna aviona, govori o snazi nase Arnije. Sa takvom arnijom jedino ostaje da cuti i da se pokrije usima. Znaci nikakve neodgovarajuce izjave naseg predsednika Vlade, Zapad nece tolerisati, jer u protivnom za 24 sata mogu da nas obrisu sa lica zemlje. Oni samo poznaju odgovor silom ( kao Putin sada ), ali nazalost u ovom momentu mi silu nemamo. Zato - cuti i trpi ! Tuzno.

Vlada Erding

31.08.2014. 17:36

@M.Mladenovic - Hteo sam da Kazem: Oni (Zapad) poznaju samo odgovor silom ( Kao sto to Putin radi sada - kao sto im Putin odgovara sada ). Da izbegnem nesporazume, nista vise.

mili

31.08.2014. 18:04

@M.Mladenovic - Nase vazduhoplovstvo ima preko 200 letjelica: 19 migova 21, 3+1 miga 29, oko 30 orlova, 40 super galebova i oko 80 helikoptera! Nisu nabavljeni samo akumulatori za MiG 29 kao sto je neko rekao, vec i za mig 21 a komplet za jedan avion kosta oko 10000 evra, znaci ruska donacija je oko 230000 evra! Zapad nema razloga da nas zbrise sa lica zemlje, to je obicna besmislena demagogija, Srbija je vec 20 godina demokratska zemlja koja se poslednje 2 godine tako i ponasa zahvaljujuci Aleksandru Vucicu!

Vlada Erding

31.08.2014. 18:29

@M.Mladenovic - Iz tvojih Usta u bozije usi. Ali sta ces da radis sa Orlovima i Galebovima? Mogu da tuku po slabo naourazonoj pesadiji i nista vise. O zastiti Srpskog neba nema ni govora. Tri ozbiljna neprijateljska ratna aviona i mi smo u problemu ( nasa odbrana neba unistena )

Bojan Malovic

31.08.2014. 12:46

Zandarmeriji i njenim pripadnicima nije nimalo lako, stoga verujem da im svaka podrska znaci.

Zivkica

31.08.2014. 12:46

Srbija i treba da zastiti svoje gradjane na Kosovu i u Merdaru ali to bi trebalo da uradi i Kfor i Euleks jer oni tamo nesluze za ukras.

ss

31.08.2014. 12:46

Premijeru, štitite Srbiju, od Peći do Subotice! Znate valjda kolika nam je zemlja, ili idete kod Angele da vas ona nauči?

Dane

31.08.2014. 13:26

Naravno da sam tužan zbog pogibije žandarma i država da omogući tim ljudima tamo koji su svaki dan na udaru neuporedivo bolju opremu i uslove. Samo tako je moguće smanjiti broj napada.

Džimara

31.08.2014. 13:27

Međunarodna zajednica pošto je odlučna u borbi protiv terorizma bio bi red da osudi ovako nešto i pomogne nam logistički.

Konkvistador

31.08.2014. 13:28

Tim ljudima je tamo najteže i moraju im se stvoriti svi neophodni preduslovi za munjevito reagovanje. Bez obzira na neke nedostatke u opremi oni su maksimalno spremni i maksimalno uspešno obavljaju svoj posao. Građani su ponosni na njih.

Mordor

31.08.2014. 13:29

Iskreno se nadam da će počinitelji ovog terorističkog zločina biti privedeni licu pravde. Srbija će odgovoriti na svaki napad, to je sigurno.

Vlada Erding

31.08.2014. 14:04

@Mordor - Sta bre pricas ? Cime Srbija da odgovori na napad. Da li si ti svestan, da je Srbija i vojno, ekonomski i moralno na dnu. Samo da molimo boga da se Siptari sa juga Srbije, ili Madjari na severu, ne uzbune, inace ode i to. I sto pre da pridjemo na neku stranu, ( Rusi ili Zapad - sve jedno ) da u slucaju potrebe ima ko da nas brani.

AleksandarBGD

31.08.2014. 13:33

Svaka cast na preuzimanju mera zastite naseg naroda, bezbednost je na prvom mestu. Sam cin donacije Rusije govori koliko smo u prijateljskim odnosima sa njima i koliko mi mozemo da racunamo na njih u svakom momentu.

Srbija

31.08.2014. 15:27

@AleksandarBGD - Taj čin košta,ukupno za tri aviona oko 7.000 dolara da naručite preko interneta,proverite ! Eto koliko je našoj državi stalo do vojske i eto šta će biti od kupovine aviona i zanavljanja opereme .U svakom slučaju hvala Rusima što su nam poklonili te akumulatore ma koliko koštali,kad naši nisu mesecima hteli da nabave ! Kaže jedna stara : KO NE HRANI SVOJU VOJSKU,HRANIĆE TUĐU !!

JeyJey

31.08.2014. 13:40

Ovo sto Albanci rade stvarno je necuveno. Prvo su podizali onaj spomenik u Presevu, a sada i otvorili vatru na Srpsku zandarmeriju. Verujem da ce nasa vlada urgirati u EU, kako bi se ponasanje Albanaca dovelo u kontrolu

Vesna BG

31.08.2014. 14:13

Ovo su opasne stvari i neophodno je biti maksimalno oprezan. Taman smo počeli da popravljamo ugled u svetu. Verovatno da provokacije koje se dešavaju nisu slučajne

Круна

31.08.2014. 14:21

Да Вучић има иоле жеље да заштити народ на Косову и Метохији увела би се обавезна војна служба, улагало би се више у војску, тражило би се примање у Царску унију и тешње везе са Руском војском, заједничке вежбе на нашем простору и нико те дирати неће... јер САМО чврста рука може да држи земљу Србију јер се ова млитава показала као погубна! А ове униформе ће жандармерија добити за ко зна колико година... Било, читало се, зна се....

Rista

31.08.2014. 14:30

Moramo i u odbrani naše zemlje biti čvrsti, kao i na polju spoljne politike. Ovde je jasno da su došli da kradu šumu i da ukoliko ih neko vidi odmah pucaju. Mislim da se Vlada u spoljnoj politici do sada pokazala odlično, pa sam siguran da će i u vezi sa ovim pitanjem biti ista situacija.

`Ало улубљени...

31.08.2014. 16:50

@Neo - Која "држава"?!? И како је то "реаговала"???

Žao mi je

31.08.2014. 15:20

Juuuppiiii,dobili smo tri (3) akumulatora za avione,jeeeeee sad imamo i jedan viška za rezervu ! I bi jednom jedna vojska ....a onda su je demontirali,planski i smišljeno ! Granične linije su strateški i misaoni posao sa visokom vojnom doktrinom a nama granicu sada čuvaju kelneri,mesari,varioci,frizeri....jbg.nisu oni krivi ljudi,muka i besparica i njih naterala i tu ne bi bio toliki problem al' ginu,gube se životi a oni koje treba da briga,briga njih !

Žao mi je,vas

31.08.2014. 15:36

@Žao mi je - Kakva organizacija botovi,svaka čast ! Pre samo dva minuta su mi pustili komentar a već ste nalupali 20 minusa ! Ja bih vas dole, da čuvate šume ! A komentar je bio sasvim pristojan i na mestu ali vi nećete da šef vidi ni k od kritike ,zato ljudi i ginu,zato nam i uništavaju vojsku al' zabole vas za to,vama je bitno da vam šef vidi lažno negativan stav o tome kroz minuse !

Vlada Erding

31.08.2014. 17:52

@Žao mi je - Eeeeeee, pa ja sam ti lupio plus, boga mi. Sve si u pravu, ali ne vredi, ovi sto lupaju minuse ne razmisljaju svojom glavom. Njima je vazno da budu protiv. Oni su verovatno i ujutru dok piju kafu - protiv. Ne znaju protiv cega ali su protiv. Frustrirani, intelektualno unisteni, ko bi znao...

VOJNIK

31.08.2014. 15:26

Posle ove danas izjave Vučića sigurno je da će vrlo brzo žandarmerija dobiti mnogo veću slobodu prilikom akcija protiv terorista.Vučićeva i Stefanovićeva poseta žandarmeriji ima prvenstveni cilj da da podršku onima koji svojim životima garantuju našu slobodu.

ercov

31.08.2014. 15:31

Posle svake tragedije nad pripadnicima nase Zandarmerije vodeci ljudi Vlade Srbije izdaju uvek iste zamajavajuce izjave i lazna obecanja narodo Srbije dok godinama gledamo kako nam ubijaju hrabre momke Zandarmerije Srbije. Gde je odgovornost svih dosadasnjih ministara srpske Policije,gde je odgovornost danasnjeg ministra Policije,sta vise da se lazemo i dokle cemo vise da slusamo ovu vrstu bestidnih izjava i obecanja !?

Normalna

31.08.2014. 15:40

Mislila sam da možda još nešto napišem ali od ovih partijsko-poltronskih botova nema svrhe i mesta konstruktivnoj raspravi i kritičkoj razmeni mišljenja.Pitam se samo ko vas tako organizuje i čemu to !?

@Normalna

31.08.2014. 16:18

@Normalna - Potpuno je jasno ko to organizuje. A cilj je očigledno promena svesti kod srpskog naroda. Bedan pokušaj.

Hemera

31.08.2014. 15:47

Aleksandar Vučić će ima načina da zaštiti svoju teritoritoriju, i da su životi policajaca najvažniji i i neće dozvoliti banditima da kradu i pljčakaju i radiće na sprečavanju organizovanog kriminala u Srbiji. Srbi nikada nisu zaštićeni kada u svojoj blizini imaju bandite koji pljačkaju, ovo su pojedinci koji žele da uršavaju javni red mir i danas niko više neće smeti da napada naše građane zbog pristiglog automatskog oružja. Aleksandar Vučić je na vreme zaštio našu teritoritoriju i građane.

Химера

31.08.2014. 17:20

@Hemera - 'Оће, "će ima način", ал' не треба, сама кажеш да је већ "na vreme zaštio našu teritoritoriju i građane"!

Stanislav

31.08.2014. 16:03

Cin Albanskih ekstremista ima sve odlike terorizma, ali je malo verovatno da ce i medjunarodna zajednica to tako i okarakterise.

Косовка

31.08.2014. 17:04

@Stanislav - Шта ти је то "међународна заједница"? Земље Северноатлантског савеза? Дечко, међународну заједницу чине земље чланице УН, а од њих смо, Резолуцијом Савета безбедности, добили пун легитимитет да вратимо 1.000 припадника снага безбедности на КиМ! У томе имамо и пуну званично изречену подршку Русије. Не би било никаквих проблема да их, за почетак, стационирамо на подручјима већински насељеним Србима.

У праву си душо...

31.08.2014. 18:03

@Stanislav - Е, ал' то треба да хоће (и да захтева) Србија... Рече неко, не могу други да буду већи Срби од самих Срба.

Stanislav

31.08.2014. 16:14

Niko jos zvanicno iz medjunarodne zajednice nije osudio ovaj teroristicki cin Albanskih ekstremista sa Kosova.

Е мој Цане...

31.08.2014. 17:13

@Stanislav - Зар ти још није јасно шта је циљ те алијансе коју називаш међународном заједницом? Шта очекујеш од оних, који су ти бомбардовали земљу да би ти отели Косово и Метохију?

neša012

31.08.2014. 17:18

@Sova - Mani se demagogije i politikanstva, vreme je da se spreči da naši ljudi uludo izgube život i da se spreči svaka eskalacija sukoba.za politiku i prepucavanja šta je naše i gde je granica uvek ima vremena.

?!?!?!

31.08.2014. 19:14

@Sova - @ "neša012": Ех, да ми је твоја "памет" (!)... А и "логика" (!!!)... Па да се најзад од свега мало одморим к`о човек.

nenad1301

31.08.2014. 17:21

Sitacija je složena a može se još više isklomplikovati jer kako reče sam Vučić postoje ozbiljne indicije da su ovo umešane i neke strukture iz prištine.Mora se odmah reagovati i uputiti jasan signal međunarodnoj zajednici u prištini za odlučnu reakciju jer se ovo mora sprečeiti u začetku događanja.

petak13

31.08.2014. 17:25

U situaciji u kakvoj se Srbija nalazi pomoć i ove vrste je dobrodošla od Rusije za naše vazduhoplovstvo da se konačno reši problem koji je prizemnio neše avione.I ovo ne treba gledati nikako u duhu vraćanja nekog duga u vezi sankcija, Rusija je zemlja koja se do sada više puta dokazala da ovo radi iz razloga podrške i pomoći Srbiji bez očekivanja da se Srbija prema njoj bilo kako odredi.

Beka

31.08.2014. 17:49

Usvajanjem novih akata i opreme, zivoti nasih pripadnika zandarmerije bice bolje zasticeni. Vucic ovim cinom pokazuje da nece dozvoliti da nasi ljudi tako lako gube zivote.

Srbin 100%

31.08.2014. 18:46

Drzva aje ovim gestom jasno stavila doznanje da nece tolerisati nikakvo narusavanje bezbednosti i da ce preduzeti neophodne akcije da bi zaustavila upade Albanaca u pogranicne oblasti zbog nelegalne sece sume

Rokfort

31.08.2014. 18:46

Biće potrebno dosta taktiziranja oko sređivanja siduacije u Merdarima jer Albanci jedva čekaju da reagujemo na provokacije kako bi ostvarili svoje terorističke ciljeve. Imaće Vučić glavobolje i oko ovoga...

?!?!?!

31.08.2014. 19:18

@Rokfort - 1. Нису "Мердари", већ Мердаре; 2. А ви бате како`те? Ће изађеш на телевизор? А? Мајкети?

kobra

31.08.2014. 20:06

Podrska naseg rukovodstva jako je bitna i od velikog je znacaja za sve pripadnike zandarmerije.Ovo je jako dobar gest premijera i ministra.

Marinko

31.08.2014. 20:18

Necu reci ova vlada, jer to nije tacno, nego je sam Vucic mnogo puta pokazao svima kako se stiti teritorija i brani nas interes.

Nennah

31.08.2014. 20:41

Znam da je tako, znam da ce tako biti… jer su u ovoj zemlji konacno pocela da se ispunjavaju obecanja.

Има то, има...

31.08.2014. 22:00

@Serif - ... Ал` само код браће Грима. И у Вучијевим монолозима, наравно.

DjukaS

31.08.2014. 20:43

Ne mozemo bas na svemu da ustedimo… drzavna bezbednost, bezbednost svih nas mora biti prioritet.

Clash

31.08.2014. 20:44

Moramo da sacuvamo makar to malo sto imamo, postuje narod i pripadnike i vojske i policije, ali najbitnije im je ovo, postovanje od drzavnika… I da im se omoguci obecano.

dzeki_cencic

01.09.2014. 02:20

Poznato je da albanci ilegalno prelaze granicu vec godinama i da nam organizovano kradu drva. Krajnje je vreme da se to iskoreni zauvek.

svetlucava

01.09.2014. 02:21

Tim hrabrim momcima iz zandarmerije treba obezbediti sva najsaremenija sredstva koja mozemo da priustimo.

ljubicica

01.09.2014. 02:22

Taj deo "baci oruzje", "stoj" itd dok oni automatskim puskama samo saraju po tebi je krajnje tragikomican. To je trebalo odavno da se promeni.

pesnik

01.09.2014. 02:23

Treba uraditi sve da vise albanci ne prelaze ilegalno granicu i da ni jedan nas policajac pogine kao i da se stanovnistvu Merdara konacno omoguci da zivi bez straha.

kokica

01.09.2014. 02:24

Zandarmeriju pod hitno opremiti maksimalno, zakon promeniti da bude efikasan i da nasi policajci ne ginu zbog njegove smesne primene "stoj, baci pusku itd" pa da vidimo dali ce i dalje albanci da kradu drva i ubijaju nase gradjane i policajce koji se nalaze na granici.

casovnicar

01.09.2014. 02:25

Svaka cast hrabrim policajcima na granici i stanovnistvu merdara koji tamo zivi. Bezbednost na prvom mestu pa sve ostalo zivot je najvredniji zato uciniti sve da se ovakvi dogadjaji vise ne ponavljaju i da se omoguci da nasa zandarmerija bude sto efikasnija.

kljecan

01.09.2014. 10:03

sve je ovo vučićeva demagogija i politika da narod lakše prihvati nezavisnost kosova,a i žandari su nam na nivou,pogledaj im samo obješenih stomačina,najčešće se mogu vidjeti u rubrici crne hronike

Vojvotkinja

02.09.2014. 14:37

Jeste strasno to sto je drzava za sve ove godine dozvilila da se unisti vojska,specijane antiteroristicke jedinice koje su ovaj kriminalni narod drzali pod kontrolom.Zandarmerija je zaista za svaku pohvalu ali ih nema dovoljno,previse su ugrozeni,oni dole imaju posla sa teroristima.Zao mi je naroda,u uzasnim uslovima zive u svojoj zemlji.Treba pod hitno preduzeti sve mere da se terorizam do korena unisti u Srbiji,narocito na pogranicnom delu gde je i glavno zariste.

Valerija

02.09.2014. 14:37

Obavezno ovaj problem staviti na listu prioriteta,Njihovi poslanici mere u dan kada im stizu udzbenici na albanskom a ovamo mucki ubijaju zandarmeriju i gradjanstvo...Ne mogu da prihvatim da imaju toliku slobodu.Premijer da zastiti ceo region,da veca ovlascenja i naoruzanje zandarmeriji i da razmisli o povecanju broja profesionalne vojske.

Malena xy

02.09.2014. 14:38

Nema ko drugi nego premijer da uzme sve u svoje ruke.Lokalno se ovo ne moze resiti jer kao problem postoji godinama.Mnogo toga se i ne zna u javnosti,ali ova teroristicka banda em pljacka Srbiju,uslovljava i drzi u strahu,ubija neduzne i ljude na svom zadatku u odbrani bezbednosti.To izvesti pred specijalni sud i osuditi dvostrukom kaznom.