Veselji i Haradinaj o zaustavljanju kosovske fotografkinje na Merdaru

Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2018, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji i Haradinaj o zaustavljanju kosovske fotografkinje na Merdaru

PRIŠTINA

Predsednik Skupstine Kosova Kadri Veselji, povodom zaustavljanja na granici fotografkinje e Elize Hodze, kako pišu kosobvski mediji “samo zato što je na jednoj njenoj slici naptis UÇK (OVK), rekao “Na Merdarama se zaustavljaju kosovski umetnici koji idu u Beograd sa porukom o dijalogu i komunikaciji. To sto se danas desilo Elizi Hodzi, koja je pre neki dan predstavila Kosovo na Venecijanskom bijenalu , je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nisko delovanje srpske drzave. U tom Beogradu je brutalno napadnut i intelektualac svetskog glasa Bernard Henri Levi, jer je branio pravo na slobodu naroda Kosova 1999. Tamo se i dalje plase istine i umetnosti, ali snaga umetnosti je veca od granicne blokade”, reko je Veselji.

Kosovski mediji prenose da je srpska policija zabranila unošenje tri fotografije kao i katalog Elize Hodze, koje su bile namenjene za izlozbu “Izmedju sna i realnosti”, povodom pete edicije festival “Miredita – Dobar Dan”, koji se odrzava u Beogradu.

Ovim povodom je reagovao i premijer Kosova Ramus Haradinaj, koji je na svom fejsbuk nalogu napisao “Zabranom slobodnog kretanja, Srbija minira normalizaciju odnosa sa Kosovom”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.