Ulaz na Kosmet zabranjen cisternama sa gorivom

Izvor: JužneVesti.com, 28.Mar.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaz na Kosmet zabranjen cisternama sa gorivom

Već 6 dana na snazi je mera kosovske carine koja zabranjuje ulazak cisterni sa naftom i derivatima iz centralne Srbije ka Kosovu i Metohiji.

Nedaleko od samog prelaza parkirana je cisterna sa naftom pančevačkih tablica čiji se vozač vratio kući i verovatno čeka razrešenje situacije kako bi nastavio put Kosmeta.

Kamiondžije na prelazu koje smo zatekli, tvrde da za robu koju oni prevoze, a to su pesak i građevinski materijal, nikada i nije bilo problema na administrativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prelazu sa jedne ili druge strane, što potvrđuje i Sabit Selmani iz Podujeva koji pesak iz Srbije prevozi ka Kosmetu.

Danas čekamo oko pola sata, koliko je potrebno da se obavi administrativna procedura, mada po neki dan zadržavanje bude i do 2, 3 sata, u zavisnosti od putničkih vozila. Svakog dana prelazim ovde jer vozim pesak iz Doljevca u Srbiji ka Kosovu i Metohiji, najčešće u Podujevo - kaže Selmani.

I carinici sa srpske strane potvrđuju da problema sa kamionima koji prevoze ostalu robu, sem goriva, nema.

Kosovska strana i dalje blokira ulaz cisterna sa gorivom i gasom. Sem toga, kamioni sa ostalom robom nemaju problem - nezvanično saznajemo od srpskih carinika na prelazu Merdare.

Pošto srpske vlasti ne priznaju sertifikate koje izdaju kosovske institucije, Ministarsvo trgovine preduzelo je recipročne mere u prevozu nafte i gasa i to se ne odnosi na drugu robu - prokomentarisao je portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

On ističe da gužve koje su tokom vikenda registrovane na administrativnom prelazu Merdare uglavnom su bile zbog dolaska Albanaca iz zapadnih zemalja kako bi sa svojom rodbinom proslavili katolički Uskrs.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.