Izvor: JUGpress.com, 28.Okt.2021, 08:53

U Kuršumliji uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita na prelazu Merdare

KURŠUMLIJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam policijskih službenika Policijske stanice Kuršumlija i jednog penzionisanog policijskog službenika, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšeni su B.S. (1970), Z.S. (1968), S.B. (1968), I.M. (1973), N.P. (1968), >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << G.A. (1968), D.P. (1973), D.F. (1969) i penzionisani policijski službenik G.Ć. (1965).

Oni se sumnjiče da su u periodu od septembra 2019. do oktobra 2020. godine, na administrativnom prelazu Merdare zahtevali i primali novac kako ne bi izvršili kontrolu i pregled ljudi iako su to bili u obavezi da urade, po ovlašćenju.

Na ovaj način oni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od nekoliko hiljada evra, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.