Radi se put u Merdaru koji je Vučić najavio, troškovi sa 60 narasli na 210 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2023, 16:25

Radi se put u Merdaru koji je Vučić najavio, troškovi sa 60 narasli na 210 miliona dinara

U kuršumlijskom selu Merdare u toku su radovi na izradi lokalnog puta Previtica - Merdare - Borovac u dužini od oko 7 kilometara. U pitanju je lokalni put koji povezuje udaljena kuršumlijska sela duž Administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, a koji je Vučić februara obećao meštanima da će im se uraditi o trošku Puteva Srbije.

Interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za ovaj put je što je Vučić najpre rekao da će njegova rekonstrukcija koštati 60 miliona, ali je od Zorana Drobnjaka iz Puteva Srbije dobio informaciju da je to stara cena i da je nova skoro pa 4 puta veća, odnosno 210 miliona dinara.Vučić razgovarao sa meštanima Merdara početkom februara; Foto: Lj. M.

To je put propao, to je cena još iz 2016. godine. Mora da se iskopa, uravnja, izradi bankina. To je stara cena, ima na tom putu dosta posla - pravdao se tada Drobnjak predsedniku.

Za meštane će izgradnja ovog puta značiti lakšu komunikaciju i prohodnost ka Kuršumliji i drugim gradovima u Srbiji, a pored te deonice koja će se asfaltirati, radi se i više kilometara makadama u vidu prilaznih puteva okolnim zaseocima u kojima živi 20-ak porodica.

Početkom marta završena je prva faza ulične rasvete u Merdaru u dužini od 6 kilometara, a očekuju se radovi i ka selu Matarova u dužini od 3 kilometra.

Od obećanja koja su meštani Merdara i tog kraja dobili od Vučića tokom otvaranja Kuršumlijske Banje, očekuju uspostavljanje železničkog saobraćaja na pruzi Niš - Merdare, kao i otvaranja pogona Jumka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.